Nugat din foi de cereale de orez

de cismaru_nicoleta in Dulciuri, 20 Feb 2011 | 4290 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Foi din cereala de orez
  • 4 albusuri de ou
  • 50 gr miere de albine
  • 100 gr stafide
  • 100 gr zahar
  • zeama de la 1/2 lamaie
  • intaritor frisca
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Nugat din foi de cereale de orez:

Zaharul si mierea se pun la topit intr-o lingura de apa.


Cand zaharul si mierea s-a topit se aduga albusurile batute bine spuma in care s-a batut si intaritorul de frisca.


Se amesteca bine bine pana se ingroasa compozitia dupa care se adauga zeama de lamaie si stafidele,se amesteca din nou si se ia de pe foc abia cand amestecatul devine greoi.


Cu un cutit se intinde pe foi si se pun deasupra celelalte foi din cereale.


Se dau la rece 10 minute dupa care se pun in frigider si se lasa peste 1 h sa se intareasca bine bine crema..


Eu am crezut ca nu se mai intaresc in veci,dar dupa vreo 1,30 h era tareeee spre bucuria mea...foarte bune


va astept la o bucatica de nuga dragii mei bucatarasi(dc mai ramane ceva de l sotiorul meu mare amator de nuga si halvite)

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Nugat din foi de cereale de orez" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (37)

cismaru_nicoleta 1

21.02.2011, 19:14

Kamytzu meu..haide ca-ti mai fac

adry88 1

11.06.2011, 18:01

gaby_gabytza 1

15.09.2011, 20:37

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

mihaelar63

8680 puncte

Rahela Velicu

8650 puncte

RODIMUR

8300 puncte

CameliaR

8100 puncte

GeorgiG

7370 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Supa crema de sfecla rosie
  • 14

    L

  • 15

    MA

  • 16

    MI

  • 17

    J

  • 18

    V

  • 19

    S

  • 20

    D

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Coaste de miel cu sos si cus-cus

de Ina 7

ieri la 22:22

Negresa din albusuri cu ciocolata si krantz

ieri la 18:46

Zucchini in crusta de pesmet cu parmezan

de Adi 4

ieri la 13:59

Șarlota Diplomat, cu portocale

de RODIMUR 5

ieri la 00:30

Tort de ciocolată şi cafea cu glazură oglindă

de Ancutsa 5

pe 18.01 la 23:27

RETETA RECOMANDATA
Biscuiti cu cereale si fructe uscate