Nugat din foi de cereale de orez

de cismaru_nicoleta in Dulciuri, 20 Feb 2011 | 2876 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Foi din cereala de orez
  • 4 albusuri de ou
  • 50 gr miere de albine
  • 100 gr stafide
  • 100 gr zahar
  • zeama de la 1/2 lamaie
  • intaritor frisca
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Nugat din foi de cereale de orez:

Zaharul si mierea se pun la topit intr-o lingura de apa.

Cand zaharul si mierea s-a topit se aduga albusurile batute bine spuma in care s-a batut si intaritorul de frisca.

Se amesteca bine bine pana se ingroasa compozitia dupa care se adauga zeama de lamaie si stafidele,se amesteca din nou si se ia de pe foc abia cand amestecatul devine greoi.

Cu un cutit se intinde pe foi si se pun deasupra celelalte foi din cereale.

Se dau la rece 10 minute dupa care se pun in frigider si se lasa peste 1 h sa se intareasca bine bine crema..

Eu am crezut ca nu se mai intaresc in veci,dar dupa vreo 1,30 h era tareeee spre bucuria mea...foarte bune

va astept la o bucatica de nuga dragii mei bucatarasi(dc mai ramane ceva de l sotiorul meu mare amator de nuga si halvite)

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Nugat din foi de cereale de orez" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (37)

cismaru_nicoleta 1

21.02.2011, 19:14

Kamytzu meu..haide ca-ti mai fac

adry88 1

11.06.2011, 18:01

gaby_gabytza 1

15.09.2011, 20:37

COMENTEAZA

Portia de lumina

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Chec savarina cu frisca si capsuni
  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

  • 22

    D

  • 23

    L

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!