Nugat din foi de cereale de orez

de cismaru_nicoleta in Dulciuri, 20 Feb 2011 | 6488 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Foi din cereala de orez
  • 4 albusuri de ou
  • 50 gr miere de albine
  • 100 gr stafide
  • 100 gr zahar
  • zeama de la 1/2 lamaie
  • intaritor frisca
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Nugat din foi de cereale de orez:

Zaharul si mierea se pun la topit intr-o lingura de apa.

Cand zaharul si mierea s-a topit se aduga albusurile batute bine spuma in care s-a batut si intaritorul de frisca.

Se amesteca bine bine pana se ingroasa compozitia dupa care se adauga zeama de lamaie si stafidele,se amesteca din nou si se ia de pe foc abia cand amestecatul devine greoi.

Cu un cutit se intinde pe foi si se pun deasupra celelalte foi din cereale.

Se dau la rece 10 minute dupa care se pun in frigider si se lasa peste 1 h sa se intareasca bine bine crema..

Eu am crezut ca nu se mai intaresc in veci,dar dupa vreo 1,30 h era tareeee spre bucuria mea...foarte bune

va astept la o bucatica de nuga dragii mei bucatarasi(dc mai ramane ceva de l sotiorul meu mare amator de nuga si halvite)

Daca ti-a placut reteta noastra "Nugat din foi de cereale de orez" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2483 puncte

bucatarasa

1400 puncte

gaby_duceag

1172 puncte

Retete_gustoase

1150 puncte

oanapl

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Budinca de orez cu ricotta