O mamaliguta verde

de GretaRachita in Aperitive / Garnituri, 21 Ian 2014 | 2948 vizualizari

 

Pentru toti cei care ma cunosc, nu cred ca mai este cazul sa spun cat de mult imi place mamaliga. O ador, in toate formele sale. Imi amintesc cu mult drag ca tata, indiferent de cate feluri de mancare pregatea mama, cand se punea la masa intreba: "Dar putina mamaliga nu ai facut?"
Astazi va propun o mamaliguta putin mai diferita dar va asigur ca este foarte buna.

 

INGREDIENTE

  • 200 g faina de malai 
  • 1 l de apa 
  • sare 
  • 1 lingura de ulei extravirgin de masline 
  • 200 g de mazare 
  • 100 g branza moale quark (tip Philadelphia) sau branza proaspata de vaca 
  • 100 ml de smantana sau iaurt
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA O mamaliguta verde:

Am fiert apa, am adugat sare, uleiul si apoi incet, in ploaie faina, continuand sa mestec pe foc mic. Am lasat sa fiarba circa 10 minute, acoperita cu o folie de aluminiu, amestecand din cand in cand.

Am adugat mazarea si am acoperit din nou cu folie de aluminiu continuan sa amestec din cand in cand. Dupa circa 20 de minute, cand mazarea rezulta a fi fiarta, am mixat totul adaugand putina apa calda.

Am pus din nou totul pe foc pentru alte 5 minute. Am servit mamaliguta mea cu quenelle de branza moale sau branza de vaca amestecata cu smantana.

Daca ti-a placut reteta noastra "O mamaliguta verde" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (14)

GretaRachita 1

23.01.2014, 07:15

Thanks iubitica

mihaelar63 1

07.03.2014, 23:42

Imaginatia ta este super

GretaRachita 1

08.03.2014, 03:18

Multumesc din nou Mihaela

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Tocanita de nemtisori cu mamaliga