O mamaliguta verde

de GretaRachita in Aperitive / Garnituri, 21 Ian 2014 | 3016 vizualizari

 

Pentru toti cei care ma cunosc, nu cred ca mai este cazul sa spun cat de mult imi place mamaliga. O ador, in toate formele sale. Imi amintesc cu mult drag ca tata, indiferent de cate feluri de mancare pregatea mama, cand se punea la masa intreba: "Dar putina mamaliga nu ai facut?"
Astazi va propun o mamaliguta putin mai diferita dar va asigur ca este foarte buna.

 

INGREDIENTE

  • 200 g faina de malai 
  • 1 l de apa 
  • sare 
  • 1 lingura de ulei extravirgin de masline 
  • 200 g de mazare 
  • 100 g branza moale quark (tip Philadelphia) sau branza proaspata de vaca 
  • 100 ml de smantana sau iaurt
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA O mamaliguta verde:

Am fiert apa, am adugat sare, uleiul si apoi incet, in ploaie faina, continuand sa mestec pe foc mic. Am lasat sa fiarba circa 10 minute, acoperita cu o folie de aluminiu, amestecand din cand in cand.

Am adugat mazarea si am acoperit din nou cu folie de aluminiu continuan sa amestec din cand in cand. Dupa circa 20 de minute, cand mazarea rezulta a fi fiarta, am mixat totul adaugand putina apa calda.

Am pus din nou totul pe foc pentru alte 5 minute. Am servit mamaliguta mea cu quenelle de branza moale sau branza de vaca amestecata cu smantana.

Daca ti-a placut reteta noastra "O mamaliguta verde" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (14)

GretaRachita 1

23.01.2014, 07:15

Thanks iubitica

mihaelar63 1

07.03.2014, 23:42

Imaginatia ta este super

GretaRachita 1

08.03.2014, 03:18

Multumesc din nou Mihaela

COMENTEAZA

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
RETETA RECOMANDATA
Mamaliga cu branza greceasca si parmezan la cuptor