O noua surpriza & Placinte de tara cu mere, branza, nuca si varza

de Meea in Dulciuri, 5 Ian 2017 | 2996 vizualizari

 

         WELCOME BACK!

         Ne intalnim pentru prima data in acest an, 2017! Nu o mai lungim atata, sunt convinsa ca v-ati saturat de toate urarile si "review-urile" anului trecut si incepem anul in forta, cu multe surprize si idei noi pentru acest an. Dupa cum am promis, va prezint prima surpriza pentru voi in acest an: o noua categorie numita "INVATAND DE LA ALTII" (pentru ca stiu cat de mult v-a placut premiul primului meu concurs). In aceasta categorie voi alege cativa bucatari pasionati care ne vor prezenta retetele lor speciale, exact asa cum le fac ei! Da, voi face pe "jurnalista", desi niciodata nu mi-a placut acest lucru haha:)). Asa ca, primul bucatar pasionat din aceasta categorie este tatal meu! Tot cartierul cunoaste mirosul placintelor lui specifice din Ajunul sarbatorilor si toti asteapta sa fie chemati macar la o felie de placinta facuta de el! Da, in fiecare an, de sarbatori, tatal meu ne incanta cu placintele lui delicioase si iaca de atatia ani nu ne-am saturat deloc! Haide tatitcule, spune-ne, cum le faci?

          "Inca imi amintesc cum ne adunam acasa la tara, in jurul cuptorului, unde mama cu dibacia ei incepea pregatirile pentru sarbatori,

          Focul aprins in cuptor, lemnele care trosneau in valvataia focului parca ne indemnau sa ne cuibarim cat mai aproape de cuptor si cu placere sa asistam la toata agitatia ce incepea: framantarea aluatului, umplerea placintelor si coacerea lor, iar la final sa gustam din minunatiile scoase din cuptor."

 

INGREDIENTE

  • *placintele sunt facute dupa ochi, de aceea gramajele sunt cu aproximatie
  • Ingrediente aluat (1 placinta):
  • 300g faina
  • 25g drojdie uscata
  • 150ml apa calda (35 grade)
  • zahar
  • 50ml ulei


  • Ingrediente umplutura ( 4 feluri):
  • 1. Umplutura cu mere:
  • 1/2kg mere curatate si date pe razatoare
  • 160g zahar
  • gris

  • 2. Umplutura cu varza:
  • 300g varza murata
  • piper
  • 3.Umplutura cu branza:
  • 400g branza dulce de vaci
  • 1 galbenus
  • 1 plic zahar vanilat
  • 150g zahar
  • gris
  • 4.Umplutura cu nuca:
  • 200g nuca macinata
  • 150g zahar
Portii: 1
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA O noua surpriza & Placinte de tara cu mere, branza, nuca si varza:


         Va voi prezenta modul de pregatire a aluatului: punem faina si putina pe marginea vasului, lasand un cuibusor in mijloc. Umplem cuibusorul cu drojdia inmuiata in apa calduta si o lingura de zahar. Se lasa deoparte pana cand amestecul se umfla.

         Se framanta aluatul cu 50ml ulei si se mai adauga apa calduta sau faina in functie de nevoie, pana cand aluatul se leaga. Acoperim vasul si lasam aluatul la dospit 1 ora (va rezulta un aluat de aprox. 400-450g).

         Pentru umplutura cu mere procedam astfel: amestecam merele date pe razatoare impreuna cu zaharul si le lasam la macerat 3-4 ore.
       Intindem aluatul intr-o foaie mai subtire. Intindem peste aluat merele si presaram pe deasupra si gris.

         Rulam aluatul si il punem intr-o tava pentru chec. Ungem placinta cu un ou batut si dam tava la cuptor pana cand placinta capata o nuanta aramie.

        Pentru umplutura cu varza murata procedam astfel: taiem marunt varza si o punem la calit, contimentand-o cu putin piper.
        Intindem varza peste aluat, rulam placinta, o ungem cu ou batut si o dam la cuptor.
        Pentru umplutura cu branza dulce de vaci procedam astfel: amestecam branza dulce cu galbenusul, zaharul vanilat si zaharul.
        Intindem amestecul de branza peste aluat, rulam placinta,  o ungem cu un ou batut si o dam la cuptor.
         Pentru umplutura cu nuca procedam astfel: intindem peste aluat nuca macinata si presaram 150g de zahar. Rulam placinta, o ungem cu un ou batut si o dam la cuptor.


         In acest moment veti simti mirosul imbietor de placinte de tara si cu siguranta va veti bucura de rezultat!

TIPS-URI

1

Reteta si pe blog: http://delightsbymeea.blogspot.ro/2017/01/placinte-de-tara-cu-mere-branza-nuca-si.html?m=1

Daca ti-a placut reteta noastra "O noua surpriza & Placinte de tara cu mere, branza, nuca si varza" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos gorgonzola și mușchi de vită

citeste mai mult
Paste cu sos gorgonzola și mușchi de vită
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Poale-n brau moldovenesti