Obraji de porc in sos de cidru

de Catalina L in Porc, 26 Mai 2019 | 166 vizualizari

 

O reteta minunata astazi cu obraji de porc mijotati.
Mușchii maseteri sau obrajii de porc e unul și același lucru,  o parte rara si neglijată din porc dar  extraordinar de buna.
Cidrul este o băutură slab alcoolică (în medie 3 - 8%), obținută prin fermentarea fructelor, mai ales a merelor sau perelor, dar și a gutuilor la o temperatură de 4 - 16°
 
https://www.blogulluicatalina.com/2019/05/obrajii-de-porc-in-sos-de-cidru.html

 

INGREDIENTE

  • 500 g de obrajori de porc
  • 3-4 cepe verzi
  • 1 catel de usturoi
  • cimbru uscat
  • 1 lingura faina
  • 1/4 l de cidru brut (puteti pune bere)
  • 1 lingura de miere
  • 1 lingurita de paprika afumata
  • sare, piper
  • 2 linguri ulei de masline
  • 10 g de unt
  • verdeata tocata
Portii: 3
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Obraji de porc in sos de cidru:

Curatati si spalati legumele.


Tocati marunt ceapa si usturoiul.


Dati obrajorii de porc prin faina.


Intr-o cocota, incalziti uleiul si untul si reveniti carnea pe toate partile. Colorati-o , adaugati ceapa si usturoiul si gatiti impreuna.


Puneti sare, piper, cimbru uscat si paprika.


Varsati cidrul , adaugati mierea si amestecati.


Am adaugat 100 ml de apa fiarta.


Cand da in clocot , puneti capacul si gatiti la foc potrivit 1h 30-2h.


Eu am gatit la oala minune 35 de minute.


Noroc c-am oprit caci incepea sa se prinda usor pe fund.


Trebuie deci sa verificati si sa adaugati apa.


Am pus intr-o oala noua, am adaugat 50 ml de apa fiarta si gatit inca 5 minute.


Minunati si deliciosi. Ii puteti servi cu cartofi, cu orez, cu salata verde sau cu muraturi.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Obraji de porc in sos de cidru" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (7)

Ancutsa 1

26.05.2019, 20:15

Tare buni!

Ksenya 1

27.05.2019, 09:36

merita incercata reteta asta

cristeena20 1

30.05.2019, 17:49

Partea mea preferata a porcului! chiar saptamana trecuta am mancat -e delicioasa-daca e bine gatita se topeste in gura carnea-cei cu croc potul sigur ar face reteta super buna!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

Rocsi

4287 puncte

RODIMUR

3855 puncte

Rahela Velicu

3290 puncte

mirela0911

3167 puncte

 Adi

3093 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tort 10 ani

ieri la 21:34

Pancakes cu branza de vaci, fructe uscate si miere

de Rocsi 9

pe 15.06 la 18:20

Placinte cu urda si marar ca-n Bucovina

pe 15.06 la 08:47

Desert prajitura belea de buna

pe 14.06 la 17:32

RETETA RECOMANDATA
Ceafa de porc in sos de bere neagra