Omide

de aziz in Mancare copii, 24 Noi 2010 | 8645 vizualizari

 

cind am vazut figura asta mi-am adus aminte de filmul ,,Maria Mirabela,, si de omida din film; asa ca numele asa a venit

 

INGREDIENTE

  • patru felii piine
  • 2 felii cascaval
  • 2 felii pastrama
  • 1 mar
  • 2 rosii
  • 2 maslinute
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Omide:

bunnnn...decupam din feliile de piine cerculete cu ajutorul unui pahar sau a unei forme pentru prajituri.la fel procedam cu pastrama si cascavalul.rosia o taiem cerculete .se pune intercalat un cerc piine unul pastrama ,unul de rosie si iar piine cascaval rosie si de la capat cit doriti .prindem cu scobitori din abele capete.marul se feliaza si din felii se taie triunghiuri pentru picioruse ;capul este o rosie intreaga in care vom face 2 orificii in care vom pune 2 maslinute acestea fiind ochii iar din cascaval vom imbraca maslinutele ca in imagine .nasucul este o bobita de mazare in cazul meu ,dar poate fi din orice altceva.si gura din cascaval.capul se prinde de corp tot cu scobitoare.acum fiul meu a pus capacul si la propriu si la figurat :))) adic i-a facut o palarie din capacul de la oala de jucarie .legumele pot fi schimbate in fuctie de preferintele ,,moftorosului,, la fel si restul ingredientelor.

TIPS-URI

1

ATENTIE LA SCOBITORI!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Omide" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

317 puncte

mihaelar63

275 puncte

Lau

Lau 9

272 puncte

Sidy

226 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
DeSenvis Iepuras de Paste