Omleta cu bezea (Reteta din Turul Frantei Eurosport)

de Doinavar in Prajituri, 8 Feb 2013 | 1494 vizualizari

 

O noua reteta din Turul Frantei, din zona Bordeaux, care mi-a placut, dar am schimbat-o foarte putin, pentru ca nu iesea cum trebuie, ouale cu zahar se lipeau de tigaie si nu reuseam sa o scot intreaga.

 

INGREDIENTE

  • 6 oua
  • 6 linguri de zahar pudra
  • o lingurita coaja rasa de lamaie
  • 150 g fructe din dulceata, compot sau 300 g fructe proaspete
  • 2-3 linguri gem (caise, corcoduse, zmeura, visine)
  • 25 g unt
  • 1 lingura cu varf de faina
  • putina sare
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Omleta cu bezea (Reteta din Turul Frantei Eurosport):

Spargeti ouale intr-un castron, dar pastrati 3 albusuri pentru bezea. Adaugati coaja de lamaie, un praf de sare si faina, apoi omogenizati compozitia. Puneti untul intr-o tigaie antiaderenta si cand se incinge bine, coaceti omleta pe ambele parti, cate 2-3 minute, apoi asezati-o intr-un vas  de sticla termorezistenta uns cu putin unt. Presarati-o cu o lingurita de zahar pudra. Asezati deasupra fructele taiate bucati sau intregi (daca sunt mai mici). Daca folositi fructe proaspete, acestea trebuiesc curatate, taiate cubulete si calite cu putin zahar.

Indoiti omleta in doua peste fructe si ungeti-o deasupra cu gemul.

Bateti energic albusurile ramase cu un praf de sare si zaharul pudra ramas pana obtineti o compozitie tare pe care o asezati peste omleta, nu neaparat uniform, puteti sa-i dati diferite forme. Ornati deasupra cu cateva fructe (stafide, patratele de ciocolata, cocos, etc.).

Dati preparatul la cuptorul preincalzit, la foc iute, aproximativ 10 minute, pana bezeaua devine aurie (aveti grija sa nu se arda bezeaua). Eu am folosit cuptorul cu halogen, la 175 grade Celsius si a fost gata in 8 minute si jumatate. Am setat cuptorul la 10 minute, dar l-am oprit ca sa nu se arda prea tare bezeaua.

 

TIPS-URI

1

Puteti sa adaugati in bezea, daca doriti, un plic de zahar vanilat, iar in umplutura omletei cateva picaturi de esenta de rom.

2

A fost un gust surprinzator, rafinat si a mers foarte bine cu un pahar de vin rosu dulce de Bordeaux. Daca nu aveti, merge si o sampanie. :)

Daca ti-a placut reteta noastra "Omleta cu bezea (Reteta din Turul Frantei Eurosport)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Omleta cu bezea (Reteta din Turul Frantei Eurosport)-0
Omleta cu bezea (Reteta din Turul Frantei Eurosport)-1
Omleta cu bezea (Reteta din Turul Frantei Eurosport)-2
Omleta cu bezea (Reteta din Turul Frantei Eurosport)-3
Omleta cu bezea (Reteta din Turul Frantei Eurosport)-4
Omleta cu bezea (Reteta din Turul Frantei Eurosport)-5
Omleta cu bezea (Reteta din Turul Frantei Eurosport)-6
Omleta cu bezea (Reteta din Turul Frantei Eurosport)-7
Omleta cu bezea (Reteta din Turul Frantei Eurosport)-8
Omleta cu bezea (Reteta din Turul Frantei Eurosport)-9
Omleta cu bezea (Reteta din Turul Frantei Eurosport)-10
Omleta cu bezea (Reteta din Turul Frantei Eurosport)-11

COMENTARII (7)

Lau

Lau 1

08.02.2013, 18:21

gustoasa

MotanLaOale

MotanLaOale 1

08.02.2013, 19:07

Rocsi

Rocsi 1

08.02.2013, 21:00

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Chec savarina cu frisca si capsuni
  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

  • 22

    D

  • 23

    L

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!