Omleta cu bezea (Reteta din Turul Frantei Eurosport)

de Doinavar in Prajituri, 8 Feb 2013 | 3719 vizualizari

 

O noua reteta din Turul Frantei, din zona Bordeaux, care mi-a placut, dar am schimbat-o foarte putin, pentru ca nu iesea cum trebuie, ouale cu zahar se lipeau de tigaie si nu reuseam sa o scot intreaga.

 

INGREDIENTE

  • 6 oua
  • 6 linguri de zahar pudra
  • o lingurita coaja rasa de lamaie
  • 150 g fructe din dulceata, compot sau 300 g fructe proaspete
  • 2-3 linguri gem (caise, corcoduse, zmeura, visine)
  • 25 g unt
  • 1 lingura cu varf de faina
  • putina sare
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Omleta cu bezea (Reteta din Turul Frantei Eurosport):

Spargeti ouale intr-un castron, dar pastrati 3 albusuri pentru bezea. Adaugati coaja de lamaie, un praf de sare si faina, apoi omogenizati compozitia. Puneti untul intr-o tigaie antiaderenta si cand se incinge bine, coaceti omleta pe ambele parti, cate 2-3 minute, apoi asezati-o intr-un vas  de sticla termorezistenta uns cu putin unt. Presarati-o cu o lingurita de zahar pudra. Asezati deasupra fructele taiate bucati sau intregi (daca sunt mai mici). Daca folositi fructe proaspete, acestea trebuiesc curatate, taiate cubulete si calite cu putin zahar.

Indoiti omleta in doua peste fructe si ungeti-o deasupra cu gemul.

Bateti energic albusurile ramase cu un praf de sare si zaharul pudra ramas pana obtineti o compozitie tare pe care o asezati peste omleta, nu neaparat uniform, puteti sa-i dati diferite forme. Ornati deasupra cu cateva fructe (stafide, patratele de ciocolata, cocos, etc.).

Dati preparatul la cuptorul preincalzit, la foc iute, aproximativ 10 minute, pana bezeaua devine aurie (aveti grija sa nu se arda bezeaua). Eu am folosit cuptorul cu halogen, la 175 grade Celsius si a fost gata in 8 minute si jumatate. Am setat cuptorul la 10 minute, dar l-am oprit ca sa nu se arda prea tare bezeaua.

TIPS-URI

1

Puteti sa adaugati in bezea, daca doriti, un plic de zahar vanilat, iar in umplutura omletei cateva picaturi de esenta de rom.

2

A fost un gust surprinzator, rafinat si a mers foarte bine cu un pahar de vin rosu dulce de Bordeaux. Daca nu aveti, merge si o sampanie. :)

Daca ti-a placut reteta noastra "Omleta cu bezea (Reteta din Turul Frantei Eurosport)" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Mușuroi de cârtiță

ieri la 23:40

Creveti cu usturoi reteta rapida si sanatoasa

ieri la 22:46

Reteta delicioasa de Prajitura cu miere si crema de vanilie, gust autentic si textura fina

de Miha 9

ieri la 22:36

Fasole batuta cu ceapa scazuta si usturoi, cea mai buna mancare de post

de laura_n 7

ieri la 17:01

Conopidă cu hummus și avocado, rețeta gustoasă de post

ieri la 14:07

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Desert tort Pavlova