Omleta cu sos de rosii

de FlaviaD in Aperitive / Garnituri, 26 Iul 2013 | 923 vizualizari

 

O alta bunatate de omletica numai buna pentru micul dejun, frumoasa si extraordinar de nutritiva este omleta aceasta cu sos de rosii. Ideea de a pune sos de rosii in omleta mi-a venit abia catre final si anume, inainte sa torn compozitia in tigaie.

 

INGREDIENTE

  • -4 oua
  • -2 linguri de faina
  • -cateva felii de branza de oaie
  • -cateva felii de muschi afumat
  • -1 dovlecel
  • -1 ardei gras
  • -1 legatura marar
  • -1 legatura patrunjel
  • -condimente (piper verde, chilli, maghiran, sare)
  • -sos de rosii
  • -ulei pentru prajit
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Omleta cu sos de rosii:

Mai intai am taiat un dovlecel marisor felii si l-am pus la foc in tigaie cu putin ulei. Ar fi bine sa aveti in vedere sa ungeti tigaia bine cu ulei si pe peretii ei fiindca veti avea nevoie mai tarziu, sa nu se arda omleta. Dovlecelul taiat felii nu l-am lasat foarte mult, doar cat sa-l intorc de cateva ori ca sa se rumeneaca cat de cat, pret de sa zicem 5 minute la foc mic. Peste dovlecel am asezat ardeiul gras taiat si el fideluta, apoi am asezat feliile de branza de oaie si deasupra am pus feliile de muschi afumat.


Intre timp am amestecat patru oua cu telul intr-un castron, am adaugat condimente dupa gust si am taiat o legatura de marar si una depatrunjel si le-am adaugat in compozitie. Stiu, poate considerati ca e cam multa verdeata pentru doar patru oua, insa mie imi place verdeata foarte mult. As putea la fel de bine sa mananc doar verdeata goala, asa ca nu mi s-a parut exagerat sa adaug doua legaturi de verdeata la omleta. Plus ca prietenul meu Teo caruia ii era destinata omleta pentru micul dejun, n-a obiectat nimic, deci presupunem ca n-am exagerat cu verdeata :D


Am batut bine ouale cu telul dupa cum spuneam, am adaugat si doua linguri de faina si aici mi-a venit ideea minunata, ce-ar fi daca as turna si niste sos de rosii? Am si pus in practica ideea, am turnat cam jumatate de cana de sos de rosii si am amestecat bine pana ce s-a omogenizat.


Acum am turnat compozitia in tigaie, peste toate legumele care erau acolo deja, fara sa le intorc in vreun fel sau sa le amesctec cu oul.


Am lasat cateva minute la foc potrivit cu un capac pus deasupra si am scos omleta pe un platou cand a fost gata. A iesit o portie destul de mare, drept pentru care am avut nevoie de un platou.


Ce mi-a placut in mod deosebit, pe langa culorile care se imbina ca intr-un tablou de Monet, a fost faptul ca in interior branza se topise si se intindea cand taiam omleta, iar gustul acrisor al sosului de rosii i-a dat o savoare deosebita.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Omleta cu sos de rosii" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Breville Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 40 %
299.99 lei
179.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (10)

Rocsi 1

26.07.2013, 21:15

Ce omleta consistenta ai pregatit

FlaviaD 1

26.07.2013, 23:41

Multumesc, intr-adevar este tare consistenta omleta aceasta. Tine de foame destul de mult timp

babi5 1

23.05.2014, 17:19

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert placinta cu rahat
  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

  • 24

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Pancakes de sfecla