Omleta cu sos de rosii

de FlaviaD in Aperitive / Garnituri, 26 Iul 2013 | 996 vizualizari

 

O alta bunatate de omletica numai buna pentru micul dejun, frumoasa si extraordinar de nutritiva este omleta aceasta cu sos de rosii. Ideea de a pune sos de rosii in omleta mi-a venit abia catre final si anume, inainte sa torn compozitia in tigaie.

 

INGREDIENTE

  • -4 oua
  • -2 linguri de faina
  • -cateva felii de branza de oaie
  • -cateva felii de muschi afumat
  • -1 dovlecel
  • -1 ardei gras
  • -1 legatura marar
  • -1 legatura patrunjel
  • -condimente (piper verde, chilli, maghiran, sare)
  • -sos de rosii
  • -ulei pentru prajit
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Omleta cu sos de rosii:

Mai intai am taiat un dovlecel marisor felii si l-am pus la foc in tigaie cu putin ulei. Ar fi bine sa aveti in vedere sa ungeti tigaia bine cu ulei si pe peretii ei fiindca veti avea nevoie mai tarziu, sa nu se arda omleta. Dovlecelul taiat felii nu l-am lasat foarte mult, doar cat sa-l intorc de cateva ori ca sa se rumeneaca cat de cat, pret de sa zicem 5 minute la foc mic. Peste dovlecel am asezat ardeiul gras taiat si el fideluta, apoi am asezat feliile de branza de oaie si deasupra am pus feliile de muschi afumat.


Intre timp am amestecat patru oua cu telul intr-un castron, am adaugat condimente dupa gust si am taiat o legatura de marar si una depatrunjel si le-am adaugat in compozitie. Stiu, poate considerati ca e cam multa verdeata pentru doar patru oua, insa mie imi place verdeata foarte mult. As putea la fel de bine sa mananc doar verdeata goala, asa ca nu mi s-a parut exagerat sa adaug doua legaturi de verdeata la omleta. Plus ca prietenul meu Teo caruia ii era destinata omleta pentru micul dejun, n-a obiectat nimic, deci presupunem ca n-am exagerat cu verdeata :D


Am batut bine ouale cu telul dupa cum spuneam, am adaugat si doua linguri de faina si aici mi-a venit ideea minunata, ce-ar fi daca as turna si niste sos de rosii? Am si pus in practica ideea, am turnat cam jumatate de cana de sos de rosii si am amestecat bine pana ce s-a omogenizat.


Acum am turnat compozitia in tigaie, peste toate legumele care erau acolo deja, fara sa le intorc in vreun fel sau sa le amesctec cu oul.


Am lasat cateva minute la foc potrivit cu un capac pus deasupra si am scos omleta pe un platou cand a fost gata. A iesit o portie destul de mare, drept pentru care am avut nevoie de un platou.


Ce mi-a placut in mod deosebit, pe langa culorile care se imbina ca intr-un tablou de Monet, a fost faptul ca in interior branza se topise si se intindea cand taiam omleta, iar gustul acrisor al sosului de rosii i-a dat o savoare deosebita.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Omleta cu sos de rosii" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Clipper 41mm W/Beard

- 33 %
299.99 lei
199.99 lei

Ondulator Easy Waves

- 20 %
289.99 lei
231.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (10)

Rocsi 1

26.07.2013, 21:15

Ce omleta consistenta ai pregatit

FlaviaD 1

26.07.2013, 23:41

Multumesc, intr-adevar este tare consistenta omleta aceasta. Tine de foame destul de mult timp

babi5 1

23.05.2014, 17:19

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

mirela0911

11040 puncte

Rahela Velicu

9810 puncte

Constelatialeu

9520 puncte

Lau

Lau 9

9430 puncte

MotanLaOale

9050 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

 Supa cu zdrente-"Provocarea GastroArt"

de abetina 3

ieri la 22:19

Spice de grau cu carnaciori si cascaval

de Ancutsa 5

ieri la 21:19

Tarte si rozete cu branza, ierburi si marar

de Ancutsa 5

ieri la 21:11

Aripioare lipicioase cu cartofi

ieri la 19:53

Chiftele de vara cu ierburi de gradina

de Ancutsa 5

ieri la 19:47

RETETA RECOMANDATA
Pogacele cu jumari