Omleta cu spanac si branza

de Sim0na in Aperitive / Garnituri, 28 Mai 2012 | 5631 vizualizari

 

Sursa: http://ricette.giallozafferano.it/

 

INGREDIENTE

  • 1 ceapa medie (1 praz)
  • 70 g emmentaler
  • 300 g spanac congelat (400 g)
  • 300 g branza de vaci (ricotta)
  • 8 oua fazan (5 oua gaina)
  • 3 linguri pesmet
  • 3 catei usturoi
  • unt
  • ulei de masline
  • sare
  • piper
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Omleta cu spanac si branza:

Ceapa am tocat-o marunt si am pus-o la calit in uleiul de masline. Am adaugat spanacul (eu am avut congelat, dar merge foarte bine crud si oparit) si putina apa si am lasat cca 15-20 minute. Am pus putina sare, iar spre final si cateii de usturoi taiati pe jumatate (in varianta originala nu erau inclusi, dar m-am gandit sa schimb putin gustul spanacului).  Ouale le-am amestecat bine, adaugand sare si piper. Am adaugat branza de vaci nesarata (in varianta originala era 250 g ricotta) si emmentalerul (se mai putea adauga si 3 linguri de parmezan) si am amestecat bine. Peste amestecul de oua am adaugat spanacul calit si lasat la scurs bine. Am uns cu unt un vas de yena, pe care l-am tapetat apoi cu pesmet. Am adaugat in vas amestecul de oua si spanac si am dat la cuptor pentru 40 minute la 180 grade C (compozitia se va dezlipi de pe peretii vasului). Este foarte bun la cina, asa cum a fost cazul nostru, dar si a doua zi la micul dejun!

Daca ti-a placut reteta noastra "Omleta cu spanac si branza" nu uita sa-i faci un review.
 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
RETETA RECOMANDATA
Omleta cu spanac