Omleta din oua de gasca

de Panacris in Cook and smile, 30 Iul 2020 | 1494 vizualizari

 

Un brunch specific familiei Zmeilor, sâmbătă sau duminică, omletă cu de toate ;) Omleta intră cu brio în cartea de "retete de vara"! ;) 
Eee, dar de data asta am schimbat și un ingredient de bază, oul de găină înlocuit cu oul de gâscă. Un ou de gâscă este echivalentul a trei ouă de găină ;)
Bun, un gust mai finuț, nu așa brut. N-am putut să fac omleta așa simplă, nu e de așa că după o revizie prin frigider, am preparat pe gustul Zmeilor.
 
Spor și poftă bună!

 

INGREDIENTE

  • Ouă de gâscă 2 bucăți,
  • Ceapă galbenă 2 bucăți,
  • Ardei gras verde 1 bucată,
  • Ulei de floarea soarelui 3 linguri,
  • Sare de mare ½ linguriță,
  • Piper proaspăt măcinat ½ linguriță,
  • Cubulețe de bacon cca. 100 g.
Portii: 4
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Omleta din oua de gasca:

Ceapa galbenă și ardeiul gras se curăță, spală și se taie julien. Într-o tigaie se pun legumele și uleiul, eu am o tigaie doubleta, specială pentru omletă, e reversibilă ;) și se lasă la gătit la foc mediu cca. 5 minute, până ce legumele se înmoaie.

Cubulețele de bacon se adaugă la amestecul de ceapă și ardei, lăsându-se la gătit la foc iute cca. 5 minute, amestecându-se continuu. Apoi se adaugă ouăle, bătute bine, asezonate de sare și piper, se omogenizează, ca să se împrietenească toate ingredientele, se acoperă și se lasă la gătit cca. 5 minute pe fiecare parte.

Omleta se porționează și se servește după gustul fiecăruia, cu/fără pâine și legume de sezon.

 

Spor și poftă bună! 

Daca ti-a placut reteta noastra "Omleta din oua de gasca" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

HAND HELD SEALER

- 29 %
69.99 lei
49.99 lei

Prima Latte III rosu

- 700 lei
1699.99 lei
999.99 lei

COMENTARII (7)

dantes 1

31.07.2020, 09:50

Buna!

RODIMUR 1

03.08.2020, 11:52

Cui nu-i place omleta...?!

abstract01 1

03.08.2020, 23:40

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert inghetata de vanilie

pe 03.08 la 20:43

Tocana prieteniei

pe 03.08 la 20:34

Caponata siciliana - Tocanita de vinete cu rosii si masline

de oanapl 7

pe 01.08 la 20:14

Ardei umpluti cu carne de porc

de Caty 1

pe 01.08 la 12:26

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4499 puncte

oanapl

1307 puncte

Rocsi

986 puncte

dantes

754 puncte

abstract01

671 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Mic dejun continental