Omuleti de turta dulce

de Sabina in Prajituri, 15 Dec 2009 | 4673 vizualizari

 

INGREDIENTE

  •  150 grame unt
  • 6 lingurite cu miere
  • 75 grame zahar brun
  • 350 grama faina
  • 2 linguri scortisoara
  • 1/2 plic praf de copt
  • cateva picaturi zeama de lamaie
  • un praf de sare
  • pentru decor:
  • 80 grame zahar pudra
  • apa
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Omuleti de turta dulce:

Topim untul impreuna cu zaharul, luam de pe foc, iar cand s-a racorit adaugam mierea si un praf de sare. Intr-un vas amestecam faina, praful de copt, cateva picaturi de zeama de lamaie, scortisoara si sare, apoi facem in mijloc o adancitura in care turnam treptat untul in timp ce incorporam faina. Obtinem astfel un aluat consistent pe care il vom modela. Eu am ales o forma de omulet. Lucram pe o suprafata unsa cu ulei, deoarece aluatul este destul de fragil.

Punem turtele dulci intr-o tava in care am intins hartie de copt si le dam la cuptor pentru aproximativ 15 minute, pana devin aurii la culoare. Lasam 5-10 minute sa se raceasca in tava.

Pregatim glazura pentru decorat: amestecam zaharul pudra cu una-doua lingurita de apa pana devine pasta subtire care totusi isi pastreaza forma. Punem acest amestec intr-o punga si decoram turtele dulci. Va doresc pofta buna.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Omuleti de turta dulce" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Omuleti de turta dulce-0
Omuleti de turta dulce-1
Omuleti de turta dulce-2

COMENTARII (29)

Sabina

Sabina 1

15.11.2011, 14:02

giorgia, incerca orice fel de forma a mea este facuta in casa

Sabina

Sabina 1

15.11.2011, 14:02

forma e un pic mai anemica

DariaVirlan

DariaVirlan 1

08.02.2013, 21:31

Dar citi omuleti ies din acest aluat??

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Chec savarina cu frisca si capsuni
  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

  • 22

    D

  • 23

    L

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!