Orez arabesc cu fidea

de ANCA in Aperitive / Garnituri, 18 Mai 2012 | 8819 vizualizari

 

As manca in fiecare zi, de bun ce-i!

 

INGREDIENTE

  • orez bob lung pt 2 portii (eu masor cu un pahar de 200 ml, ies cam 3 portii)
  • 1-2 rotocoale fidea (pun 2, ca-mi place mai multa fidea)
  • un cub generos de unt
  • 2 linguri ulei masline
  • sare
  • piper
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Orez arabesc cu fidea:

Orezul se spala si se pune in apa clocotita cu sare, sa se umfle, cam 15 minute. Intre timp, intr-o tigaie punem ulei de masline, topim untul, si punem fideaua sfaramata sa se prajeasca, sare si piper dupa gust. Fideaua trebuie sa se faca maro de-a binelea, "neaparat sa o prajiti pana se arde, altfel nu iese socoteala", asa spune prietena care mi-a dat reteta :)

Cand fideaua e 'arsa', se adauga orezul si se acopera cu apa cam de doua degete, se amesteca si se pune la foc mic, acoperit cu un capac.  Mai invart o singura data cand scade apa la nivelul orezului.

Pe noi ne-a cucerit!:)

 

TIPS-URI

1

Se poate servi ca garnitura la carne sau peste, sau pur si simplu asa cum e, eventual cu salata!

Daca ti-a placut reteta noastra "Orez arabesc cu fidea" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Orez arabesc cu fidea-0
Orez arabesc cu fidea-1
Orez arabesc cu fidea-2
Orez arabesc cu fidea-3

COMENTARII (18)

ANCA

ANCA 1

19.05.2012, 17:15

Mihaela, ai toate ingredientele specifice,se pare! ma uit la retetele alea siiii.. Supremu', unde-i bre, emoticonu' cu bale???? aaaaaa

Mihaela11_jo

Mihaela11_jo 1

20.05.2012, 19:31

Anca

ANCA

ANCA 1

22.05.2012, 18:22

am pus la favorite cateva mai accesibile

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Tort cu clementine si migdale
  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!