Orez Cantonez- Chinezesc

de Catalina L in Porc, 21 Apr 2015 | 2330 vizualizari

 

Este o reteta autentica din China de pe blogul lui Margot, numai un pic adaptata .....
Relativ simpla, aceasta reteta solicită o taiere minutioasa a produselor si un gătit in mai multe etape.

 

INGREDIENTE

  • 600 g de orez fiert (nu trebuie sa fie proaspat fiert, orez fiert care rămâne de ieri....) - orez basmati
  • 150 g de boabe de porumb
  • 150 g mazăre
  • 100g cârnați de porc
  • 3 oua
  • 2 morcovi mijlocii
  • 2 linguri. linguri de ulei vegetal
  • 3 cepe verzi (arpagic)
  • 3 linguri sos de soia
  • 3 felii subtiri de ghimbir proaspat cu piele
  • 1 lingurita ulei de susan
  • sare
  • piper
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Orez Cantonez- Chinezesc:

Gatiti orezul - reteta orez basmati gătit aici


Se taie cârnatul, morcovii in cubulete mici. Se taie marunt ghimbirul cu tot cu piele.


Intr-o tigaie - wok, se prajeste carnatul fara sa punem ulei.

Când grăsimea începe să iasă, scoateți-l și puneti morcovii si ghimbirul.

Adăugați sosul de soia. Gatiti pentru 2-3 minute, adaugati mazărea si porumbul.

Continuați sa gătiti timp de 5 minute. Scoateti si rezervati.


Puneti ulei într-un alt wok, si depuneti orezul. Separati bine boabele de orez si reveniti bine tot orezul .


Se bat ouăle și să face o omletă. Se taie în bucăți mici.

Adaugati la orez toate ingredientele rezervate, omleta si arpagicul taiat in rondele. Condimentati cu sare și piper si adaugati uleiul de susan.

Se amestecă și se servește imediat.


Este foarte bun si facut de casă ...... vezi și rețeta ravioli cu praz , este o încântare .......


Poftă Bună !!!

 

TIPS-URI

1

orezul nu trebuie sa fie proaspat fiert, orez fiert care rămâne de ieri... etc.

Daca ti-a placut reteta noastra "Orez Cantonez- Chinezesc" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (14)

Gherca Daniela 1

21.04.2015, 14:13

Bunica 1

21.04.2015, 16:24

Ce apetisant!

Catalina L 1

21.04.2015, 16:25

va pup pe toti

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

mihaelar63

9130 puncte

RODIMUR

7390 puncte

Rocsi

6240 puncte

Lau

Lau 9

5730 puncte

Satisfyyourcravings

5250 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Musaca de cartofi cu varza si carne
  • 14

    MI

  • 15

    J

  • 16

    V

  • 17

    S

  • 18

    D

  • 19

    L

  • 20

    MA

RETETA RECOMANDATA
Muschiulet de porc cu garnitura de orez