Varza de vara cu afumatura

de divainbucatarie in Porc, 4 Aug 2011 | 6092 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 varza maricica
  • 4 rosii mari, coapte
  • 2 cepe mari
  • 1 catel usturoi
  • un ardei kapia
  • 1 morcov
  • 100 g kaizer
  • 400 g ciolan afumat
  • 2 carnati afumati
  • 100 ml bulion
  • 1 frunza de dafin
  • cateva fire de cimbrisor
  • sare
  • piper
  • 1/2 lingurita boia dulce
  • 300 ml apa
  • 4 linguri de ulei masline
Portii: 4
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Varza de vara cu afumatura:

Calim in ulei usturoiul. Cand devine auriu, il dam la o parte pentru ca devine amar. In acest ulei calim afumatura.

Dupa ce este gata, o scoatem si, tot aici calim, pana se inmoaie, ceapa, morcovul si ardeiul tocate marunt.
Punem peste legume varza taiata fasii subtiri, amestecam si o lasam 2 minute sa ia din aroma legumelor si uleiului aromat cu usturoi si afumatura. Adaugam apa, rosiile decojite si taiate in sferturi, condimentele, afumatura, si bulionul.

Lasam sa fiarba la foc mic, cu capacul pus timp de 20 minute. Din acest moment, dam mancarea la cuptor pentru inca o ora, acoprind-o cu un capac sau cu o folie de staniol.
O servim calda, cu mamaliga si ardei iute!

Pofta buna va doresc!

Daca ti-a placut reteta noastra "Varza de vara cu afumatura" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

317 puncte

mihaelar63

275 puncte

Lau

Lau 9

272 puncte

Sidy

226 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Frigarui de porc