Orez copt

de amalia01 in Mancaruri de post, 3 Apr 2017 | 552 vizualizari

 

Zilele trecute mi-am amintit o reteta pe care ne-o pregatea bunica, o reteta rapida, economica si delicioasa. 
  Dar cum eu nu pot lasa reteta asa, fara sa o modific putin, pe ici pe colo, prin punctele esentiale, sa va arat ce a iesit!
 
"retete de post economice"

 

INGREDIENTE

  • 1 cana de orez
  • 4 cani de apa
  • sare de mare
  • piper
  • 3 lg pasta de ardei
  • 3 lg ulei
  • 400 g legume mexicane
  • 1/2 lgt oregano maruntit
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Orez copt:

Orezul il speli bine din 2-3 ape si apoi il pui la fiert, la foc mic, impreuna cu sarea si piperul. ( dupa gust)


Cand este fiert, acoperi vasul si il lasi asa 15 minute.


Legumele le pui intr-o cratita impreuna cu 1 lg de ulei, oregano si un praf de sare, lasandu-le la foc iute, 5 minute.


Amesteci orezul cu pasta de ardei si legumele.


Iei un vas termorezistent, il ungi cu uleiul si asezi orezul, apoi dai la cuptor pentru 30 de minute, pana cand orezul se rumeneste frumos.


Il servesti imediat ca atare sau ca si garnitura.


 

TIPS-URI

1

Tips & Tricks : Daca vrei mai poti adauga ciuperci.

Daca ti-a placut reteta noastra "Orez copt" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 23 %
389.99 lei
299.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (9)

Andra_Constantinescu 1

04.04.2017, 09:45

Bun!

Rocsi 1

04.04.2017, 20:25

dantes 1

05.04.2017, 16:52

Interesant!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

8490 puncte

Constelatialeu

7650 puncte

RODIMUR

7180 puncte

mirela0911

6460 puncte

Rocsi

5000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
RETETA RECOMANDATA
Pilaf cu masline