Orez cu carne de rata(Arroz de pato)

de xana in Rata, 2 Aug 2013 | 5619 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • o rata de 2 kg
  • cca 200 gr orez
  • o ceapa
  • chorizo
  • sare
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Orez cu carne de rata(Arroz de pato):

Rata se taie in bucati si se pune la fiert cu sare. Apoi se aleg oasele si pielea iar carnea se taie marunt.


Orezul se fierbe in apa de la rata. Trebuie sa aiba o consistenta putin mai uscata ca cea a pilafului(pentru o cana de orez se pune 3 de apa).


Jumatate din chorizo se taie bucatele mici, iar cealalta jumatate se taie feliute si se amesteca cu ceapa taiata marunt si putin prajita si carnea.


Intr-o tava sa pune un strat din jumatate de orez, apoi carnea si restul de orez. Se distribuie deasupra feliile de chorizo si se da la cuptor cam jumatate de ora.

 

TIPS-URI

1

In loc de chorizo se poate folosi bacon.

Daca ti-a placut reteta noastra "Orez cu carne de rata(Arroz de pato)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Perie cu aer cald 600W

- 20 %
279.99 lei
223.99 lei

Ondulator Pro 180 Small

- 20 %
129.99 lei
103.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (12)

Rocsi 1

03.08.2013, 15:39

xana 1

03.08.2013, 18:00

Da Cristina, locuiesc in Coimbra. Eu fac reteta asta cat mai simpla si mai apropiata de originala, altfel nu-i place sotului intr-adevar e mai gustos cum spui tu
Rocsi

cristeena20 1

03.08.2013, 21:57

MA bucur sa te cunosc..eu locuiesc in Santarém. Uneori trec prin Coimbra..poate bem o cafea impreuna. Imi poti lasa nr tau de tel pe privat..Momentan sunt in Angola, dar cand vin putem combina

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rasol de pui cu galuste imperiale

ieri la 21:31

Pizza cu blat de broccoli

de Bunica 7

ieri la 20:33

Tochitura

ieri la 19:23

RETETA RECOMANDATA
Rață cu orez