Piept de rata cu portocale si spanac

de mihaelar63 in Rata, 15 Apr 2019 | 144 vizualizari

 

 Sotului meu ii place foarte mult rata. In copilarie aveau rate multe in curte. I-am facut o surpriza preparandu-i piept de rata. Sincer, pe cat de uratica era cruda, pe atat de rumena si cu miros imbietor s-a facut la preparare :D

 

INGREDIENTE

  • 1 piept rata -250 gr
  • 1 portocala
  • 2 maini spanac verde
  • 1/4 lingurita usturoi granulat uscat
  • fulgi de chilli
  • pudra de nucsoara
  • sare
Portii: 1
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Piept de rata cu portocale si spanac:


  1. Pieptul de rata se spala si se incresteaza pe partea cu grasimea .

  2. Carnea se sareaza se pudreaza cu fulgi de chilli rasniti si se stropeste cu putina zeama de portocala .

  3. Lasati cam o ora sa se marineze .

  4. Se incalzeste cuptorul .

  5. Pieptul de rata se pune cu pielea in jos intr-o tigaie rece si se pune la foc .

  6. Din momentul in care incepe sa sfarie pielea ,cam dupa 5 minute se intoarce.

  7. Se verifica daca pielea s-a rumenit si este frumos rumenuta-crocanta .

  8. Se eliberaza multa grasime si nu mai este nevoie de ulei .

  9. Dupa ce s-a prajit cateva minute si pe ceialalta parte se transfera bucata de carne intr-o tavita la cuptorul deja incalzit .

  10. Lasati la 200 grade Celsius cam 10 minute .

  11. Eu am verificat prin apasare sa nu se intareasca carnea prea tare .

  12. Intre timp spalati spanacul verde .

  13. Se scoate pieptul de rata de la cuptor si se lasa sa se odihneasca putin.

  14. Daca se va felia imediat se pierd e suculenta din interior .

  15. Se transfera rapid grasimea ramasa in tigaie si se soteaza spanacul .

  16. Spanacul se sareaza usor si se condienteaza cu nucsoara si usturoi granulat . Amestecati .

  17. Dupa ce a stat cateva minute se feliaza si ramne carnea suculenta , usor roze .

  18. Toate aceste operatiuni trebuie sa se deruleze fluent ca preparatul final sa fie servit cald .

  19. La servire decorati pieptul de rata feliat si spanacul cu rondele de portocala .

  20. Pentru ca ne place picant am mai rasnit pe deasupra fulgi de chilli .


Pofta buna !!!!

 

TIPS-URI

1

Pieptul de rata cu piele eliberaza multa grasime si nu mai este nevoie de ulei .

Daca ti-a placut reteta noastra "Piept de rata cu portocale si spanac" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 15 %
269.99 lei
229.49 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (15)

laura_n 1

17.04.2019, 14:18

Ce culoare frumoasa are carnea! Bravo, Miha!

Rocsi 1

17.04.2019, 19:30

Ce fain ai gatit pieptul de rata!

dantes 1

20.04.2019, 13:37

Super!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

Panacris

7901 puncte

Rocsi

7830 puncte

RODIMUR

7772 puncte

 merisor

4954 puncte

Gherca Daniela

4740 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Peste la cuptor
  • 15

    L

  • 16

    MA

  • 17

    MI

  • 18

    J

  • 19

    V

  • 20

    S

  • 21

    D

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Rata pe varza rosie