Orez cu cartofi

de Panacris in Mancaruri de post, 4 Oct 2013 | 8668 vizualizari

 

Am tot auzit de mâncărica asta în perioada postului. Azi mi-au rămas câțiva cartofi de la ciorbă, curățați și tăiați, nu știam ce să fac cu ei, așa că am probat felul acesta de mâncare. Foarte bun, dealtfel!

 

INGREDIENTE

  • cartofi albi de Covasna 3-4 bucăți,
  • orez brun cca. 250 g,
  • ceapă galbenă 1 bucată,
  • ardei gras 1 bucată,
  • morcov 1 bucată,
  • ulei de floarea soarelui 1 limgură,
  • sare iodată,
  • boia de ardei dulce,
  • piper proaspăt măcinat,
  • mărar verde 1/2 legătură,
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Orez cu cartofi:

Ceapa se curăță, se taie mărunt și se pune la călit în grăsime și puțină apă. Morcovul, ardeiu se curăță deasemenea și se taie mărunt, apoi se adaugă la ceapa călită. Cartofii curățați și tăiați mărunt se adaugă la mestecul de legume, împreună cu orezul, completîndu-se cu apă, cca. 700 ml. Se asezonează de sare, piper și boia, lăsându-se la fiert cca. 25 de minute la foc mediu.


Se servește ca atare sau alături de preparate din carne și salată de sezon.


Poftă bună!

 

TIPS-URI

1

în zilele de dulce uleiul se poate înlocui cu 1 lingură grăsime de rață, preparatul va avea un gust deosebit.

Daca ti-a placut reteta noastra "Orez cu cartofi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Breville Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (17)

Rocsi 1

04.10.2013, 21:35

Nu am servit niciodata combinatia asta dar sa stii ca imi place

Lia_ 1

05.10.2013, 22:58

multi carbohidrati dar e frig si merg

Sim0na 1

07.10.2013, 11:18

Interesanta combinatia..

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Fasole batuta
  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

  • 24

    V

  • 25

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Placinta cu ton, ardei și masline

de oanapl 6

ieri la 23:43

Negresa de post cu nuci

ieri la 17:52

Cartofi la grill, cu spanac și usturoi

de RODIMUR 5

ieri la 17:43

Placinta impletita cu branza, pere și mere

de oanapl 6

ieri la 16:16

Salată de cartofi, cu ton și măsline

de RODIMUR 5

ieri la 15:47

RETETA RECOMANDATA
Shaorma de post