Orez cu cartofi

de Panacris in Mancaruri de post, 4 Oct 2013 | 17300 vizualizari

 

Am tot auzit de mâncărica asta în perioada postului. Azi mi-au rămas câțiva cartofi de la ciorbă, curățați și tăiați, nu știam ce să fac cu ei, așa că am probat felul acesta de mâncare. Foarte bun, dealtfel!

 

INGREDIENTE

  • cartofi albi de Covasna 3-4 bucăți,
  • orez brun cca. 250 g,
  • ceapă galbenă 1 bucată,
  • ardei gras 1 bucată,
  • morcov 1 bucată,
  • ulei de floarea soarelui 1 limgură,
  • sare iodată,
  • boia de ardei dulce,
  • piper proaspăt măcinat,
  • mărar verde 1/2 legătură,
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Orez cu cartofi:

Ceapa se curăță, se taie mărunt și se pune la călit în grăsime și puțină apă. Morcovul, ardeiu se curăță deasemenea și se taie mărunt, apoi se adaugă la ceapa călită. Cartofii curățați și tăiați mărunt se adaugă la mestecul de legume, împreună cu orezul, completîndu-se cu apă, cca. 700 ml. Se asezonează de sare, piper și boia, lăsându-se la fiert cca. 25 de minute la foc mediu.

Se servește ca atare sau alături de preparate din carne și salată de sezon.

Poftă bună!

TIPS-URI

1

în zilele de dulce uleiul se poate înlocui cu 1 lingură grăsime de rață, preparatul va avea un gust deosebit.

Daca ti-a placut reteta noastra "Orez cu cartofi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (17)

Rocsi 1

04.10.2013, 21:35

Nu am servit niciodata combinatia asta dar sa stii ca imi place

Lia_ 1

05.10.2013, 22:58

multi carbohidrati dar e frig si merg

Sim0na 1

07.10.2013, 11:18

Interesanta combinatia..

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cheesecake cu fructul pasiunii

ieri la 18:49

Gogosi pufoase, reteta mamei

de laura_n 7

ieri la 17:06

Tort sarat cu mazare si crema de branza, un aperitiv festiv si gustos

de Rocsi 9

pe 17.04 la 21:00

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Mancare de fasole