Cartofi umpluţi cu ciuperci

de alisa92 in Mancaruri de post, 11 Mar 2014 | 7066 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 6 cartofi
  • 7-8 ciuperci
  • 1 ceapă
  • 2 lg muştar
  • pătrunjel
  • sare
  • piper
Portii: 3
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cartofi umpluţi cu ciuperci:

Pregătirea cartofilor:


Se spală foarte bine cartofii şi se freacă cu un burete abraziv, până rămâne coaja curată. Se ung cu ulei de măsline şi se pun în tava tapetată cu hârtie de copt(în lipsa ei, eu am picurat ulei şi am presărat făină pe fundul tăvii, ca să nu se lipească cartofii). În aprox. 60 de minute îi testăm cu o furculiţă - sunt copţi atunci când furculiţa intră în ei cu uşurinţă. După ce se răcoresc puţin, tăiem căpăcelele şi îi scobim înăuntru, lăsând foarte puţin miez pe coajă. Miezul scobit se pune într-un bol şi se pasează.

Pregătirea ciupercilor:


Spălăm ciupercile şi le tăiem cubuleţe mici. Ceapa şi pătrunjelul se toacă foarte mărunt. Se pun 3 linguri de ulei de măsline in tigaie la incins, apoi se adaugă ceapa şi se lasă 2 minute la călit. Adăugăm ciupercile şi mai lăsăm 5 minute pe foc - timp în care adăugăm şi condimentele(sare şi piper după gust).


Luăm compoziţia de pe foc şi o adăugăm peste bolul cu miez de cartofi. Tot acolo adăugăm şi pătrunjelul tocat şi doua linguri de muştar şi amestecăm până compoziţia devine omogenă.

Se pune compoziţia în cartofii scobiţi şi se mai adaugă 15 minute la cuptor pentru a se rumeni uşor.

Poftă bună!

 

TIPS-URI

1

Pot fi serviţi pe pat de salată verde sau alături de o salată de legume proaspete

2

Din lipsă de salată, eu am servit cu roşii cherry aromate, stropite cu ulei de măsline, lămâie şi sare pentru gust

Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi umpluţi cu ciuperci" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (15)

Pushaa 1

12.03.2014, 11:03

imi place!

alisa92 1

12.03.2014, 13:10

mersi! sa aveti pofta!

babi5 1

08.12.2014, 12:59

:-bf

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mirela0911

7940 puncte

RODIMUR

7480 puncte

mihaelar63

7360 puncte

Rocsi

7200 puncte

Rahela Velicu

6510 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Cartofi cu usturoi, cimbru si rozmarin