Orez cu ciuperci

de novembber in Aperitive / Garnituri, 8 Ian 2011 | 3133 vizualizari

 

Imi era pofta de un orez lipicios cu ciuperci si n-am ezitat sa incerc noul ulei cu hribi (mersi Lira!)pe care il puteti gasi aici: http://www.bucataras.ro/retete/ulei-aromat-cu-hribi-9828.html. Va rog sa scuzati calitatea pozelor - sunt facute cu telefonul. Pofta mare sa aveti !

 

INGREDIENTE

  • 500 g ciuperci (champignon)
  • 250 g orez
  • o ceapa
  • 50 g unt
  • 300 ml supa de legume
  • 2 linguri ulei aromat cu hribi
  • patrunjel verde
  • sare si piper
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Orez cu ciuperci:

Ciupercutele se spala usor, nu se curata de pielita, se taie feliute si se pun deoparte. Ceapa se toaca marunt.


Untul si uleiul cu hribi se pun intr-o cratita neaderenta si cand s-a incins se adauga ceapa, se lasa sa se inmoaie, se pun ciupercile, un praf de sare si se acopera cu capac. Stiu ca par multe ciuperci dar nu va temeti pentru ca o sa iasa gustos. Se lasa pe foc moderat cam 15 min, pana ce si-au lasat ciupercile toata zeama. Zeama nu trebuie sa se evapore!


Se pune orezul, il lasam sa absoarba zeama de ciuperci si adaugam supa de legume. Dupa ce absoarbe si supa, se pune cate o cana de apa pana ce orezul este fiert si usor legat. Se adauga patrunjel verde tocat, sare si piper.


Pofta mare!

 

TIPS-URI

1

ca sa nu te usture ochii atunci cand tai ceapa, tine un pic de apa in gura

2

nu lasati sa se evapore zeama lasata de ciuperci in timpul prajirii - da un gust foarte bun orezului

Daca ti-a placut reteta noastra "Orez cu ciuperci" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (9)

MotanLaOale 1

10.01.2011, 12:58

novembber 1

19.01.2011, 21:44

mersi frumos la toata lumea

elena1988 1

01.03.2011, 09:48

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Dovlecei la borcan pentru iarna
  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Clatite cu pui si ciuperci in sos de smantana