Orez cu ciuperci si broccoli la cuptor

de Corinuta in Aperitive / Garnituri, 4 Mar 2015 | 8522 vizualizari

 

Iar o reţeta de-a lui Gaby :)) pe asta nu am comis-o cu intenţie :)) Am avut la frigider broccoli, că îmi trage cu ochiul în magazin să-l cumpăr, iar acasă nu ştiu ce să fac cu el, doar la aburi îl gătesc. Ei, acum mi-a sărit în faţă reţeta asta, cred că de la vre-un meniu de pe sait şi bine a făcut! E tare bună şi varianta asta îmbunătăţită cu ciuperci, că deh, aveam şi din astea prin frigider şi am zis să le fac felul!:))

 

INGREDIENTE

  • 1 căpăţâna mică broccoli
  • 1 ceapă
  • 1 morcov
  • 2 cătei de usturoi
  • 4 linguri ulei
  • 400 g ciuperci
  • 250 g orez
  • 1 linguriţă gulyaskrem iute
  • sare, piper măcinat
  • 200 g caşcaval emmentaler ras
  • un cubuleţ de unt pentru uns tava
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Orez cu ciuperci si broccoli la cuptor:

Se pun la fiert 3 căni cu apă sărată. Desfacem căpăţâna de broccoli bucheţele şi le punem la fiert 5 minute, după care le scoatem într-o strecurătoare mare. Apa o vom folosi la pilaf.

Într-o cratiţă încăpătoare punem uleiul la încins, călim ceapa şi usturoiul tăiate cubuleţe împreună cu morcovul dat pe răzătoarea mare. După 3-4 minute adăugăm şi ciupercile pe care le-am spălat şi tăiat cubuleţe.Lasăm să fiarbă până se evaporă apa lăsată de ciuperci. Putem condimenta cu puţină sare şi piper. 

Adăugăm orezul, amestecăm şi mai lăsăm 2-3 minute, după care adăugăm apa în care am fiert broccoli şi lăsăm să fiarbă până orezul absoarbe toată apa.

Într-o tavă ceramică unsă cu unt aşezăm un strat de orez, peste el aşezăm jumătate din bucheţelele de broccoli şi presăram jumătate din cantitatea de caşcaval, apoi din nou un strat de orez, restul de broccoli şi de caşcaval.

Dăm la cuptorul preîncălzit la 200 de grade 10-15 minute sau până caşcavalul se topeşte.

Poftă bună!

TIPS-URI

1

puteţi să nu adăugaţi ciuperci dacă nu vă plac sau nu aveţi

2

de asemenea pasta de gulyas este opţionala, dar nouă ne place picant şi în plus îi dă culoare pilafului

Daca ti-a placut reteta noastra "Orez cu ciuperci si broccoli la cuptor" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (14)

simona72 1

05.03.2015, 10:17

Mvaaaai cum arata cascavalul ala pe langa

Corinuta 1

05.03.2015, 11:30

Topit Simo, arata ca un cascaval topit

monik80 1

09.03.2015, 18:34

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Orez cu ou,porumb si ciuperci