Orez cu dovleac si ciuperci

de alba_zori in Mancaruri de legume, 9 Ian 2013 | 2545 vizualizari

 

Ce este mai bun decat un orez cu dovleac?Este dulce si aromat,gustos si parfumat!Si mai ales ca este moda noua de a abina dovleacul cu ciupercile,am incercat si a iesit foarte bun,simplu de facut.Am vazut ca se pot face in mai multe feluri chiar paste sau la cuptor cu smantana deasupra.....mmmmh foarte foarte bun credeti-ma.Am lipsit putin de pe site din cauza multor probleme dar sper sa recuperez ceva.Va salut cu drag bucatarasi!

 

INGREDIENTE

  • 2 catei de usturoi
  • 300 gr dovleac galben curatat si taiat cubulete
  • 300 gr ciuperci champignon
  • ulei de masline
  • sare,piper
  • putin vin alb
  • 450 gr orez
  • parmezan si putin unt
  • o lingura de smantana daca doriti
  • patrunjel
Portii: 5
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Orez cu dovleac si ciuperci:

Foarte simplu si rapid:


1.Am calit putin usturoiul in putin ulei de masline si am adaugat ciupercile curatate si taiate cubulete mici,apoi si dovleacul si am lasat putin cu capacul inchis,apoi am adaugat putina apa fiarta si am lasat sa se coaca vreo 25,30 minute,nu mai mult ca sa nu isi piarda gustul.Am inlaturat cateii de usturoi.


2.Am adaugat orezul,vinul si untul,am lasat sa se evapore putin si amestecand mereu am adaugat treptat apa fiarta.Am gustat de sare si piper.


3.La sfarsit am adaugat putin parmezan si la servit in farfurii cu putin patrunjel.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Orez cu dovleac si ciuperci" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (18)

alba_zori 1

09.01.2013, 13:52

ce ma bucur draguta,multumesc mult

laura_n 1

09.01.2013, 14:07

bun de mori, as papa non stop asa bunatate

alba_zori 1

09.01.2013, 16:08

si eu,si eu,pana ma satur adica..

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

mirela0911

11040 puncte

Rahela Velicu

9810 puncte

Constelatialeu

9520 puncte

Lau

Lau 9

9430 puncte

MotanLaOale

9050 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

 Supa cu zdrente-"Provocarea GastroArt"

de abetina 3

ieri la 22:19

Spice de grau cu carnaciori si cascaval

de Ancutsa 5

ieri la 21:19

Tarte si rozete cu branza, ierburi si marar

de Ancutsa 5

ieri la 21:11

Aripioare lipicioase cu cartofi

ieri la 19:53

Chiftele de vara cu ierburi de gradina

de Ancutsa 5

ieri la 19:47

RETETA RECOMANDATA
Risotto cu ciuperci si Gorgonzola