Orez cu dovleac si ciuperci

de alba_zori in Mancaruri de legume, 9 Ian 2013 | 2044 vizualizari

 

Ce este mai bun decat un orez cu dovleac?Este dulce si aromat,gustos si parfumat!Si mai ales ca este moda noua de a abina dovleacul cu ciupercile,am incercat si a iesit foarte bun,simplu de facut.Am vazut ca se pot face in mai multe feluri chiar paste sau la cuptor cu smantana deasupra.....mmmmh foarte foarte bun credeti-ma.Am lipsit putin de pe site din cauza multor probleme dar sper sa recuperez ceva.Va salut cu drag bucatarasi!

 

INGREDIENTE

  • 2 catei de usturoi
  • 300 gr dovleac galben curatat si taiat cubulete
  • 300 gr ciuperci champignon
  • ulei de masline
  • sare,piper
  • putin vin alb
  • 450 gr orez
  • parmezan si putin unt
  • o lingura de smantana daca doriti
  • patrunjel
Portii: 5
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Orez cu dovleac si ciuperci:

Foarte simplu si rapid:


1.Am calit putin usturoiul in putin ulei de masline si am adaugat ciupercile curatate si taiate cubulete mici,apoi si dovleacul si am lasat putin cu capacul inchis,apoi am adaugat putina apa fiarta si am lasat sa se coaca vreo 25,30 minute,nu mai mult ca sa nu isi piarda gustul.Am inlaturat cateii de usturoi.


2.Am adaugat orezul,vinul si untul,am lasat sa se evapore putin si amestecand mereu am adaugat treptat apa fiarta.Am gustat de sare si piper.


3.La sfarsit am adaugat putin parmezan si la servit in farfurii cu putin patrunjel.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Orez cu dovleac si ciuperci" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 27 %
499.99 lei
364.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (18)

alba_zori 1

09.01.2013, 13:52

ce ma bucur draguta,multumesc mult

laura_n 1

09.01.2013, 14:07

bun de mori, as papa non stop asa bunatate

alba_zori 1

09.01.2013, 16:08

si eu,si eu,pana ma satur adica..

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Desert prajitura delicioasa zmeura
  • 19

    MI

  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Orez cu ciuperci