Orez cu lapte

de Criss in Dulciuri, 30 Mai 2012 | 12328 vizualizari

 

Acesta e cel mai simplu desert posibil si cred ca oricine stie sa faca orez cu lapte. N-as putea spune ca e desertul meu preferat, cu atat mai mult cu cat orezul nu se afla printre preferintele mele culinare. Mai mult, in afara de perisoare si sarmale, nu prea folosesc si nu prea gatesc orez. :) Dar, din nou programul "Cornul si laptele" m-a determinat sa fac acest desert. :) (S-au adunat vreo 5 cutii de lapte de la scoala. :) )

 

INGREDIENTE

  • -1 ceasca si jumatate orez
  • -1 l lapte
  • -2 plicuri zahar vanilat
  • -6 linguri zahar (sau dupa gust)
  • -coaja rasa de lamaie
  • -100 ml frisca lichida (am pus Meegle)
  • -dulceata (de capsuni)
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Orez cu lapte:

Orezul se spala in mai multe ape, pana cand apa ramane limpede, apoi se pune la fiert in apa cu fff putina sare. :) (am pus 1 parte orez si 2 parti apa) Cand apa s-a evaporat si orezul s-a umflat si e aproape fiert, se adauga laptele, zaharul, zaharul vanilat si coaja de lamaie si se fierbe amestecand incontinuu, si in final se adauga frisca lichida pana devine cremos. Se lasa sa se raceasca si se serveste cu fructe sau cu dulceata preferata. (in cazul meu, capsuni si dulceata de capsuni)

Daca ti-a placut reteta noastra "Orez cu lapte" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (27)

Laly 1

31.05.2012, 20:30

Vin si eu la un castronel mic

Bya Ralu 1

05.06.2012, 19:58

ce desert bun

DanMonica 1

16.11.2012, 20:38

fff bun
chiar in seara as am pregatit reteta ta

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta gustoasa de pasca fara aluat, cu fistic si fulgi de ciocolata

ieri la 12:38

Prajitura cu banane si mere - Un desert rapid si aromat

de oanapl 7

pe 14.04 la 21:13

Reteta de desert rapid cu mandarine si ciocolata

pe 14.04 la 14:24

Reteta de bruschete savuroase cu carnea ramasa

pe 14.04 la 11:37

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Orez cu lapte si caramel