Orez cu lapte (de post)

de portiadelumina in Mancaruri de post, 1 Apr 2013 | 5029 vizualizari

 

Evident că toată lumea ştie ce este orezul cu lapte. De exemplu, la noi, în special cel făcut la parastase se mai numeşte "colarez". Şi cum prin excelenţă este un desert "de dulce", am încercat şi varianta de post, cu lapte de soia.

 

INGREDIENTE

  • 1 litru lapte soia (am avut din cel cu miere şi cereale)
  • 20 gr. zahăr
  • 100 gr. orez
  • răzătură de lămâie
  • răzătură de portocală
  • scorţişoară
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Orez cu lapte (de post):

Se procedeză foarte simplu. Laptele de soia se fierbe (de preferat într-o oală/cratiţă cu fundul mai gros) şi peste el, în tipul fierberii se adaugă orezul. Se lasă focul mic şi se mestecă continuu până când boabele de orez se fierb bine, evitându-se astfel lipirea.


Trebuie ştiu (eu m-am păcălit un pic) că laptele de soia are o consistenţă mai mare decât a laptelui animal, pentru care motiv cantitatea de orez trebuie să fie mai mică decât în mod obişnuit.


Aproape de final se pune răzătura de lămâie şi de portocală.


Poftă bună!

 

TIPS-URI

1

Pentru un gust mai bun, pentru aromă, se poate pune vanilie ori zahăr vanilat. Fireşte, se pot pune şi alte mirodenii, în funcţie de gustul şi dorinţa fiecăruia.

2

Laptele de soia este un pic mai închis la culoare. Aşadar, dacă orezul nu iese alb, ca de obicei, e "vina" laptelui.

Daca ti-a placut reteta noastra "Orez cu lapte (de post)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Trimmer T810E

- 20 %
229.99 lei
183.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (54)

portiadelumina 1

01.04.2013, 22:40

Lasă, că ai spus acum, că nu e o ruşine.

mena29 1

03.04.2013, 17:37

DELICIOS!!!

Panacris 1

05.04.2013, 10:50

Super poza finală!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

6520 puncte

Lau

Lau 9

6410 puncte

Rocsi

6390 puncte

MotanLaOale

5270 puncte

Panacris

4290 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Pui cu sunca si mozzarella
  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

RETETA RECOMANDATA
Mancare de post- tocanita de ciuperci