Orez cu lapte (de post)

de portiadelumina in Mancaruri de post, 1 Apr 2013 | 4217 vizualizari

 

Evident că toată lumea ştie ce este orezul cu lapte. De exemplu, la noi, în special cel făcut la parastase se mai numeşte "colarez". Şi cum prin excelenţă este un desert "de dulce", am încercat şi varianta de post, cu lapte de soia.

 

INGREDIENTE

  • 1 litru lapte soia (am avut din cel cu miere şi cereale)
  • 20 gr. zahăr
  • 100 gr. orez
  • răzătură de lămâie
  • răzătură de portocală
  • scorţişoară
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Orez cu lapte (de post):

Se procedeză foarte simplu. Laptele de soia se fierbe (de preferat într-o oală/cratiţă cu fundul mai gros) şi peste el, în tipul fierberii se adaugă orezul. Se lasă focul mic şi se mestecă continuu până când boabele de orez se fierb bine, evitându-se astfel lipirea.

Trebuie ştiu (eu m-am păcălit un pic) că laptele de soia are o consistenţă mai mare decât a laptelui animal, pentru care motiv cantitatea de orez trebuie să fie mai mică decât în mod obişnuit.

Aproape de final se pune răzătura de lămâie şi de portocală.

Poftă bună!

 

TIPS-URI

1

Pentru un gust mai bun, pentru aromă, se poate pune vanilie ori zahăr vanilat. Fireşte, se pot pune şi alte mirodenii, în funcţie de gustul şi dorinţa fiecăruia.

2

Laptele de soia este un pic mai închis la culoare. Aşadar, dacă orezul nu iese alb, ca de obicei, e "vina" laptelui.

Daca ti-a placut reteta noastra "Orez cu lapte (de post)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Orez cu lapte (de post)-0
Orez cu lapte (de post)-1
Orez cu lapte (de post)-2
Orez cu lapte (de post)-3
Orez cu lapte (de post)-4

COMENTARII (54)

portiadelumina

portiadelumina 1

01.04.2013, 22:40

Lasă, că ai spus acum, că nu e o ruşine.

mena29

mena29 1

03.04.2013, 17:37

DELICIOS!!!

Panacris

Panacris 1

05.04.2013, 10:50

Super poza finală!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Tort cu clementine si migdale
  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!