Orez cu lapte la Multicooker

de Merisor in Dulciuri, 23 Noi 2013 | 10384 vizualizari

 

Am folosit orez pentru desert "PANZANI" si am urmat reteta lui Horia Virlan. A iesit bun, bun!

 

INGREDIENTE

  • 175 gr orez pentru desert
  • 175 ml apa rece
  • 700 ml lapte
  • 3 linguri zahar
  • 50 gr unt
  • 1 lingurita condimente(mar, scortisoara, coaja rasa de lamaie si portocala)
  • 1 varf de lingurita de sare
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 1/4 lingurita scortisoara pentru ornat
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Orez cu lapte la Multicooker:

Punem orezul spalat si scurs in vasul multicookerului si adaugam apa.

Selectam programul FRY pentru 25 minute.

Separat pe foc incalzim laptele in care am adaugat sarea si zaharul  mestecam  pana la topirea acestora.

Dupa 5 minute, orezul va absorbi cantitatea de apa si adaugam laptele.

Cu 5 minute inainte de expirarea timpului adaugam condimentele si zaharul vanilat.

Dupa expirarea timpului, incorporam untul amestecand usor si punem orezul in boluri.

Pudram cu scortisoara si servim.

Este foarte aromat si gustos!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Orez cu lapte la Multicooker" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu portocala si ciocolata