Orez cu lapte pane

de madi_marin in Prajituri, 13 Feb 2010 | 7240 vizualizari

 

Mi+era pofta de ceva dulce. As fi mancat un orez cu lapte, dar nu asa...oricum. Si am inventat asta....

 

INGREDIENTE

  • 1 cana orez
  • 5 linguri cu lapte praf
  • coaja rasa de portocala
  • 2 linguri cu zahar
  • Pentru pane
  • 2 oua
  • 6 linguri cu lapte
  • 4 linguri cu faina
  • 1 lingura cu zahar
  • scortisoara
  • pesmet
  • ulei pentru prajit
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Orez cu lapte pane:

Se pune orezul spalat la fiert. Cand e gata se da de pe foc si se adauga zaharul,coaja rasa de portocala si laptele praf. Se amesteca bine si se mai lasa pe foc 5 minute. Se da la racit intr+o tava, ca apoi sa se poata taia formele dorite mai usor.


Se prepara paneul din ouale batute bine cu lapte si zahar, apoi se pune 1 lingura cu faina.


Bucatile de orez cu lapte (cuburi sau triunghiuri) se dau prin faina ramasa, apoi prin amestecul de ou si la urma prin pesmetul amestecat cu scortisoara. Se prajesc pana se rumenesc frumos.


Se servesc cu smantana, dulceata sau un amestec din amandoua ( eu am avut smantana cu peltea).

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Orez cu lapte pane" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (17)

Dana Cristea - pusikmea 1

28.02.2010, 11:12

wooow super idee, o sa fac si eu zilele astea

Crista_Luca 1

09.10.2010, 19:36

idee interesanta ...eu ador orez in lapte ... dar pane nu am auzit niciodata .....

gaby_duceag 1

09.10.2010, 19:38

eu am pierdut asta. pana am ajuns eu..au halit astea tot))

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

mirela0911

11040 puncte

Rahela Velicu

9810 puncte

Constelatialeu

9520 puncte

Lau

Lau 9

9430 puncte

MotanLaOale

9050 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

 Supa cu zdrente-"Provocarea GastroArt"

de abetina 3

ieri la 22:19

Spice de grau cu carnaciori si cascaval

de Ancutsa 5

ieri la 21:19

Tarte si rozete cu branza, ierburi si marar

de Ancutsa 5

ieri la 21:11

Aripioare lipicioase cu cartofi

ieri la 19:53

Chiftele de vara cu ierburi de gradina

de Ancutsa 5

ieri la 19:47

RETETA RECOMANDATA
Bounty bars