Orez cu lapte pane

de madi_marin in Prajituri, 13 Feb 2010 | 9567 vizualizari

 

Mi+era pofta de ceva dulce. As fi mancat un orez cu lapte, dar nu asa...oricum. Si am inventat asta....

 

INGREDIENTE

  • 1 cana orez
  • 5 linguri cu lapte praf
  • coaja rasa de portocala
  • 2 linguri cu zahar
  • Pentru pane
  • 2 oua
  • 6 linguri cu lapte
  • 4 linguri cu faina
  • 1 lingura cu zahar
  • scortisoara
  • pesmet
  • ulei pentru prajit
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Orez cu lapte pane:

Se pune orezul spalat la fiert. Cand e gata se da de pe foc si se adauga zaharul,coaja rasa de portocala si laptele praf. Se amesteca bine si se mai lasa pe foc 5 minute. Se da la racit intr+o tava, ca apoi sa se poata taia formele dorite mai usor.

Se prepara paneul din ouale batute bine cu lapte si zahar, apoi se pune 1 lingura cu faina.

Bucatile de orez cu lapte (cuburi sau triunghiuri) se dau prin faina ramasa, apoi prin amestecul de ou si la urma prin pesmetul amestecat cu scortisoara. Se prajesc pana se rumenesc frumos.

Se servesc cu smantana, dulceata sau un amestec din amandoua ( eu am avut smantana cu peltea).

Daca ti-a placut reteta noastra "Orez cu lapte pane" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (17)

Dana Cristea - pusikmea 1

28.02.2010, 11:12

wooow super idee, o sa fac si eu zilele astea

Crista_Luca 1

09.10.2010, 19:36

idee interesanta ...eu ador orez in lapte ... dar pane nu am auzit niciodata .....

gaby_duceag 1

09.10.2010, 19:38

eu am pierdut asta. pana am ajuns eu..au halit astea tot))

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cheesecake cu fructul pasiunii

ieri la 18:49

Gogosi pufoase, reteta mamei

de laura_n 7

ieri la 17:06

Tort sarat cu mazare si crema de branza, un aperitiv festiv si gustos

de Rocsi 9

pe 17.04 la 21:00

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Strudel vienez