Orez cu lapte si caramel

de laura_n in Dulciuri, 18 Ian 2014 | 3463 vizualizari

 

Un experiment care a reusit si este tare delicios! M-am lins pe degete de bun ce e!

 

INGREDIENTE

  • 1 cana orez alb
  • 4 cani lapte dulce
  • 1 cana zahar brut
  • 50 gr unt
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Orez cu lapte si caramel:

Punem la fiert laptele, intr-o cratita cu pereti grosi. Spalam orezul in cateva ape si il adaugam in lapte. Amestecam cu o lingura de lemn ca sa nu se prinda.

Intr-un ibric, punem la topit zaharul, amestecand usor cu o lingura de lemn, pana se topeste. Pana se topeste, nu pana se arde! Da?

Dupa ce s-a topit, luam de pe foc si adaugam untul taiat cubulete mici. Amestecam sa se omogenizeze. Daca mai e nevoie, il mai puteti pune un pic pe foc. Eu am strecurat caramelul de eventualele cristale ramase.

Dupa ce a fiert orezul si a inceput sa se inchege compozitia, luam de pe foc si adaugam tot caramelul. Amestecam si turnam in forme de sticla sau ceramica.

Pudram cu un pic de zahar cu vanilie si servim! 

 

TIPS-URI

1

ingredientele costa aproximativ 8 lei.

2

daca va place mai dulce, puteti adauga ulterior un pic de zahar.

3

cred ca ar merge presarata un pic de nuca macinata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Orez cu lapte si caramel" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (27)

Rocsi 1

18.01.2014, 19:20

Ce aromat

Rux 1

18.01.2014, 20:35

O, ce mare bunatate!

diaconta 1

18.01.2014, 21:46

ce idee faina

COMENTEAZA

Portia de lumina

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

9500 puncte

Rux

Rux 9

8350 puncte

Constelatialeu

7970 puncte

oanapl

7280 puncte

Lau

Lau 9

6610 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!