Orez cu lapte si caramel

de laura_n in Dulciuri, 18 Ian 2014 | 3581 vizualizari

 

Un experiment care a reusit si este tare delicios! M-am lins pe degete de bun ce e!

 

INGREDIENTE

  • 1 cana orez alb
  • 4 cani lapte dulce
  • 1 cana zahar brut
  • 50 gr unt
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Orez cu lapte si caramel:

Punem la fiert laptele, intr-o cratita cu pereti grosi. Spalam orezul in cateva ape si il adaugam in lapte. Amestecam cu o lingura de lemn ca sa nu se prinda.


Intr-un ibric, punem la topit zaharul, amestecand usor cu o lingura de lemn, pana se topeste. Pana se topeste, nu pana se arde! Da?


Dupa ce s-a topit, luam de pe foc si adaugam untul taiat cubulete mici. Amestecam sa se omogenizeze. Daca mai e nevoie, il mai puteti pune un pic pe foc. Eu am strecurat caramelul de eventualele cristale ramase.


Dupa ce a fiert orezul si a inceput sa se inchege compozitia, luam de pe foc si adaugam tot caramelul. Amestecam si turnam in forme de sticla sau ceramica.


Pudram cu un pic de zahar cu vanilie si servim!

 

TIPS-URI

1

ingredientele costa aproximativ 8 lei.

2

daca va place mai dulce, puteti adauga ulterior un pic de zahar.

3

cred ca ar merge presarata un pic de nuca macinata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Orez cu lapte si caramel" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (27)

Rocsi 1

18.01.2014, 19:20

Ce aromat

RuxyRux 1

18.01.2014, 20:35

O, ce mare bunatate!

diaconta 1

18.01.2014, 21:46

ce idee faina

COMENTEAZA

Portia de lumina

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

14800 puncte

Camelya

10120 puncte

Lau

Lau 9

8870 puncte

mirela0911

8470 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Stufat cu carne de porc

de ancutsa 5

ieri la 22:30

Cuburi de biscuiti cu cocos si rulouri cu vanilie

de GeorgiG 5

ieri la 22:03

Clatite aperitiv cu pate si cascaval

de Rocsi 9

ieri la 19:08