Orez cu lapte si dulceata de piersici

de deyutzky in Dulciuri, 1 Iun 2015 | 4369 vizualizari

 

Sa ne amintim cu drag de copilarie!

 

INGREDIENTE

  • 1/2 cana de orez
  • 2 cani de lapte
  • 5 lingurite de zahar sau dupa gust
  • 1 fiola esenta de vanilie
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Orez cu lapte si dulceata de piersici:

Spalam orezul in mai multe ape reci, apoi il acoperim cu apa si il lasam sa se umfle aprox. 10 minute. 
Punem laptele la fiert, iar in momentul in care incepe sa clocoteasca, adaugam orezul. Amestecam periodic pentru a nu se prinde.
Cand compozitia incepe sa se ingroase, adaugam zaharul si mai lasam la fiert la foc mic. Amestecam din cand in cand in orez pentru a nu se prinde de oala. Cand acesta este gata (gustam sa vedem daca este fiert), adaugam esenta de vanilie.
Il servim cu dulceata, gem sau orice va place. Este delicios atat cald, cat si rece. 
Noi l-am servit cu dulceata de piersici....yummmm!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Orez cu lapte si dulceata de piersici" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (16)

Rocsi 1

01.06.2015, 21:54

Ne amintim zilele astea de copilarie

Gicuta 1

02.06.2015, 07:27

mihaelar63 1

21.06.2015, 00:42

Nu am preparat de un secol asa ceva . cred ca este momentul

COMENTEAZA

TOP
utilizatori

Rocsi

1540 puncte

Ksenya

1075 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

vasimur

227 puncte

 Merisor

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Orez cu lapte pane