Orez cu lapte si dulceata de piersici

de deyutzky in Dulciuri, 1 Iun 2015 | 4474 vizualizari

 

Sa ne amintim cu drag de copilarie!

 

INGREDIENTE

  • 1/2 cana de orez
  • 2 cani de lapte
  • 5 lingurite de zahar sau dupa gust
  • 1 fiola esenta de vanilie
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Orez cu lapte si dulceata de piersici:

Spalam orezul in mai multe ape reci, apoi il acoperim cu apa si il lasam sa se umfle aprox. 10 minute. 
Punem laptele la fiert, iar in momentul in care incepe sa clocoteasca, adaugam orezul. Amestecam periodic pentru a nu se prinde.
Cand compozitia incepe sa se ingroase, adaugam zaharul si mai lasam la fiert la foc mic. Amestecam din cand in cand in orez pentru a nu se prinde de oala. Cand acesta este gata (gustam sa vedem daca este fiert), adaugam esenta de vanilie.
Il servim cu dulceata, gem sau orice va place. Este delicios atat cald, cat si rece. 
Noi l-am servit cu dulceata de piersici....yummmm!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Orez cu lapte si dulceata de piersici" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (16)

Rocsi 1

01.06.2015, 21:54

Ne amintim zilele astea de copilarie

Gicuta 1

02.06.2015, 07:27

mihaelar63 1

21.06.2015, 00:42

Nu am preparat de un secol asa ceva . cred ca este momentul

COMENTEAZA

TOP
utilizatori

Rocsi

317 puncte

mihaelar63

275 puncte

Lau

Lau 9

272 puncte

Sidy

226 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Budinca de orez