Orez cu lapte şi ghimbir confiat

de madi_marin in Dulciuri, 15 Mar 2012 | 1753 vizualizari

 

Îmi place ghimbirul confiat. Chiar foarte mult. L-am descoperit de curând şi recunosc că dau iama destul de des la cutiuţa plină de cubuleţe aurii parfumate şi pline de cristale fine de zahăr….

 

INGREDIENTE

  • 200 g orez cu bobul lung
  • lapte praf
  • miere
  • 1/4 păstaie de vanilie
  • ghimbir confiat
  • coajă rasă de portocală
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Orez cu lapte şi ghimbir confiat:

Orezul se spală şi se pune la fiert în apă cât să treacă peste el cu un deget.Acum se pune şi coaja rasă de la o portocală mică. Se mai amestecă din când în când.


Laptele praf , a cărui cantitate o alege fiecare în funcţie de cât de concentrat să fie preparatul final, se desface în puţină apă rece ca să nu facă cocoloaşe. Se adaugă peste orezul complet fiert împreună cu seminţele de vanilie şi se mai ţine vasul pe foc câteva minute amestecând continuu în el. Cuburile de ghimbir confiat se taie în bucăţele mici şi se adaugă peste orez împreună cu mierea . Se amestecă bine totul şi se dă vasul la răcit. Se porţionează şi se serveşte rece .


Poftă bună!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Orez cu lapte şi ghimbir confiat" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 27 %
499.99 lei
364.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (40)

madi_marin 1

16.03.2012, 08:47

lacrimioara...ma bucur...

madi_marin 1

16.03.2012, 08:47

Ica_mama...multumesc...

jolygina 1

16.03.2012, 20:36

da da si eu am orez

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Ciorba de pui cu taietei de casa
  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

  • 28

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu branza si fructe de padure

de oanapl 5

ieri la 22:59

Desert tort cu crema de lamaie, capsuni si jeleu din vin sau 7 ani de bucatareala ori hlizeala pe Bucataras.ro

ieri la 19:17

Înghețată de caise confiate

de RODIMUR 4

ieri la 16:20

Desert tort cu crema de capsuni si glazura oglinda de ciocolata

de Oana 8

ieri la 16:08

Inghetata tirasmisu

de Lau 9

ieri la 13:06

RETETA RECOMANDATA
Budinca cu ricotta