Orez cu piept de pui

de mihaelar63 in Pui, 5 Noi 2016 | 1079 vizualizari

 

 Cand doresc o masa  simpla dar hranitoare si gustoasa cu orez ,il prepar in acest fel . Difera doar carnea folosita . De obicei il prepar cu carne de vitel . De data aceasta am avut la dispozitie piept de pui .Imi place acest pilaf cu bobul mare ,pufos in interior si copt in exterior  In prima parte prepar o supa limpede clasica . Imi ramane si zeama in care voi aduga taitei sau galuste . Astfel impusc doi iepuri dintr-un foc . Voi avea si supa si felul doi .

 

INGREDIENTE

  • 1 kg piept pui
  • 4 morcovi
  • 3 cepe
  • 3 catei usturoi
  • 2 foi dafin
  • 1 felie mare telina radacina
  • 1 lingurita piper boabe
  • 100 ml ulei
  • 400 gr orez
  • 1 legatura patrunjel verde
  • sare
  • piper proaspat macinat .
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Orez cu piept de pui:


  1. Curatati legumele si le spalati.

  2. Spalati carnea .

  3. Pentru inceput preparati o supa de carne clasica .

  4. Se pune la fiert in oala sub presiune carnea , o ceapa , usturoiul , morcovii , telina , piperul boabe , foile de dafin si putina sare .

  5. Folosind oala sub presiune veti obtine rapid o zeama frumoasa si limpede .

  6. Fierbeti 30 minute respectand instructiunile de folosire .

  7. Se strecoara de zeama legumele si carnea.

  8. Intr-un vas cu peretii groside fonta am pus la calit in ulei celelalte doua cepe tocate .

  9. Cand ceapa a devenit sticloasa am pus la prajit orezul .

  10. Prajiti si amestecati pana acesta devine sticlos .

  11. Prin aceasta operatiune amidonul din orez se ,, sigileaza'' si veti obtine un pilaf cu bobul de orez nefainos .

  12. Adugati zeama din supa incat sa depaseasca nivelul orezului cu doua degete .

  13. Taiati cuburi morcovii , telina si pieptul de pui .Se aduga la orez .

  14. Se da vasul la cuptor 15 miinute cu capacul pus .

  15. Scoateti orezul din cuptor .

  16. Gustati si daca este nevoie sarati si mai adugati putina zeama .

  17. Daca doriti ca orezul sa fie mai sec dati la cuptor sa se mai coaca putin .

  18. Adugati patrunjelul tocat .

  19. Amestecati usor prin rasfirare cu ajutorul unei furculite .

  20. Serviti orezul cu mult patrunjel verde , piper proaspat macinat , insotit de salata preferata .

 

TIPS-URI

1

Folosind oala sub presiune veti obtine rapid o zeama frumoasa si limpede .

2

Prajiti orezul . Astfel obtineti un pilaf nefainos cu bobul frumos .

Daca ti-a placut reteta noastra "Orez cu piept de pui" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (29)

anca_rm 1

07.11.2016, 10:20

colorat si gustos

Bya Ralu 1

24.11.2016, 11:11

bun

noiinbucatarie 1

14.06.2017, 12:40

Asta vreau sa gatesc astazi!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

8490 puncte

Constelatialeu

7650 puncte

RODIMUR

7180 puncte

mirela0911

6460 puncte

Rocsi

5000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
RETETA RECOMANDATA
Orez cu piept de pui la cuptor