Orez cu piept de pui si legume

de Dya Daniela Andrei in Pui, 11 Apr 2014 | 1350 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1/2 piept de pui (200-250 gr)
  • 2 cescute cu orez
  • 6 cescute cu apa
  • o rosie mare
  • un ardei gras rosu
  • un morcov potrivit
  • 200 gr de ciuperci
  • o legatura de ceapa verde
  • 3-4 linguri cu ulei
  • patrunjel verde, proaspat
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Orez cu piept de pui si legume:

Taiem pieptul de pui in cubulete mici si il rumenim la foc potrivit. Tocam apoi legumele si le calim impreuna cu carnea de pui. Cand devin translucide adaugam orezul si il prajim cam 5 minute la un loc cu carnea si legumele, amestecand ocazional. Turnam apa, saram dupa gust si fierbem totul la foc potrivit pana ce orezul este bine patruns. DUpa ce l-am luat de pe foc, presaram patrunjelul proaspat tocat.

 

 

TIPS-URI

1

Personal, am ales sa rumenesc ciupercile separat de restul ingredientelor,  pentru a nu colora in maro inchis orezul, chiar daca in prealabil le-am spalat bine si le-am scurs de apa.

2

Prefer sa adaug mereu putin mai multa apa, pentru ca orezul sa fie bine fiert. Tinand cont de faptul ca este pregatit pt BBk.

Daca ti-a placut reteta noastra "Orez cu piept de pui si legume" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Orez cu piept de pui si legume-0
Orez cu piept de pui si legume-1
Orez cu piept de pui si legume-2
Orez cu piept de pui si legume-3
Orez cu piept de pui si legume-4
Orez cu piept de pui si legume-5
Orez cu piept de pui si legume-6
Orez cu piept de pui si legume-7

COMENTARII (13)

simonacallas

simonacallas 1

11.04.2014, 21:14

O mancare sanatoasa si foarte colorata, cum imi place mie

Dya Daniela Andrei

Dya Daniela Andrei 1

11.04.2014, 22:16

mirela0911

mirela0911 1

11.05.2014, 18:44

Ce bine arata!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Chec savarina cu frisca si capsuni
  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

  • 22

    D

  • 23

    L

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!