Curry de pui, cu orez Basmati indian

de AlexTeacher in Pui, 14 Sep 2017 | 391 vizualizari

 

Pui cu curry si lapte de cocos este o reteta exotica dar usor de preparat. 

 

INGREDIENTE

  • Muschiulet din piept de pui – 600 gr.
  • Lapte de cocos – 300 ml
  • Praf de curry galben – 1 lingurita
  • Pasta de curry rosu – 1 2 linguri
  • Usturoi pudra – 1 lingurita
  • Ghimbir ras – 1/2 lingurita
  • Lemongrass – 1/2 buc. tocata marunt
  • Curcuma – 1/2 lingurita
  • Amidon – 1 lingurita
  • Chilli – 1/2 buc.
  • Orez Basmati – 150 g
  • Unt – 30 g
  • Coriandru proaspat – ½ legatura
  • Sare, piper – dupa gust
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Curry de pui, cu orez Basmati indian:

• taiati muschiuletul de pui cubulete si caliti-l intr-o tigaie incinsa;


• adaugati ghimbirul ras, lemongrass tocat marunt sau zdrobit, chilli tocat marunt, usturoi pudra, praf de curry galben, praf de curry rosu sau pasta de curry rosu, curcuma, sare, piper;


• dupa ce puiul s-a rumenit, adauga laptele de cocos si lasa-l sa fiarba;


• luati un polonic de lichid din compozitie si dizolvati separat 1 lingurita de amidon


• puneti zeama inapoi in tigaie si lasati sa se ingroase;


• luati de pe foc;


• spalati orezul in 3 ape, cu sare si scurgeti-l bine;


• puneti apa pe foc la fiert si adaugati si sare;


• cand a dat in clocot adaugati orezul;


• din cand in cand amestecati orezul cu o spumiera;


• dupa 10 min scurgeti-l si adaugati putin unt sa se topeasca in el

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Curry de pui, cu orez Basmati indian" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 49 %
389.99 lei
199.99 lei

Mixer compact cu bol

- 60 %
499.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (5)

MotanLaOale 1

14.09.2017, 22:58

oanapl 1

14.09.2017, 22:58

Delicios!

CofetariiBucatari 1

17.09.2017, 09:31

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

13340 puncte

oanapl

9380 puncte

Rocsi

5980 puncte

vasimur

4160 puncte

mirela0911

4100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Dorada regala prajita la tigaie
  • 14

    MA

  • 15

    MI

  • 16

    J

  • 17

    V

  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Gogosi cu scortisoara

ieri la 20:31

Mini tarte cu crema de vanilie si fructe

ieri la 20:30

Linte cu carnati cabanos

de Ina 7

ieri la 20:25

RETETA RECOMANDATA
Curry de pui cu orez basmati