Orez cu pui curry

de Rita Ilies in Pui, 7 Ian 2014 | 2047 vizualizari

 

Ce beneficii aduce curry?
- conține antioxidanți și compuși antiinflamatorii
- îmbunătățește funcția cognitivă
- stimulează buna funcționare a creierului
- îmbunătățește funcțiile inimii
- menține celulele tinere
- previne producerea anormală de proteine
- previne pierderea memoriei
- luptă împotriva formării celulelor canceroase
- activează circulația sangvină
- vindecă problemele cu încheieturile

Sunt doar câteva dintre motivele pentru care acest condiment este recomandat în alimentație. Din fericire, astăzi, este un condiment foarte popular și ușor de procurat.
Curry este strâns legat de orez. De asemenea, este folosit pentru asezonarea mâncărurilor cu carne de pui, pește și legume.
Astăzi am ales carnea de pui, mai precis, pieptul.

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente necesare:
  • 500 g piept de pui
  • o lingură cu unt
  • o lingură cu ulei de arahide
  • 3 linguri cu zeamă de lămâie
  • 3 linguri cu smântână grasă
  • o linguriță cu miere
  • două lingurițe cu praf curry
  • un praf de ienibahar
  • o linguriță cu semințe de in
  • sare după gust
Portii: 3
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Orez cu pui curry:

Carnea se taie cuburi mari și se dă la tigaie în unt și zeama de lămâie. Se acoperă neapărat cu un capac pentru a nu obține o carne prăjită, ci una bine pătrunsă.


Smântâna se amestecă bine cu miere și condimente și se răstoarnă peste carne. Se adaugă semințele de in și uleiul de arahide pentru un plus de arome.


Noi am servit alături de orez cu legume.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Orez cu pui curry" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei

Panini Maker Large

- 13 %
389.99 lei
339.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (13)

roxana_simona 1

07.01.2014, 17:14

bun bun

Rocsi 1

07.01.2014, 21:01

Bun

Rita Ilies 1

07.01.2014, 22:57

Orice e bun dacă e mâncat cu simț.

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Bulion din rosii
  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

  • 24

    D

  • 25

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Piept de pui cu smântână și găluște de făină

de RODIMUR 4

ieri la 22:56

Prăjitură din albuşuri,cu vişine

ieri la 19:46

Aperitiv de post: Roșii umplute cu salată de vinete

de RODIMUR 4

ieri la 14:31

Gogoșari feliați în oțet

de RODIMUR 4

ieri la 12:23

RETETA RECOMANDATA
Pulpe la ceaun, pilaf si mujdei a la Horia Varlan