Orez cu pui si legume

de ExploraCuisine in Pui, 10 Apr 2011 | 7447 vizualizari

 

M-am gandit sa postez reteta aceasta super rapida cu orez pe care am facut-o cand ma aflam intr-o stare de lene maxima :) e simplu si delicios si merge perfect cu o salata de ridichi si ceapa verde.

 

INGREDIENTE

  • 200 g piept de pui fiert (il aveam ramas) 
  • 1 ceapa      
  • 1 ardei      
  • 1 morcov      
  • 250 g orez Arborio (bob mic, bun pt risotto)      
  • patrunjel verde      
  • unt pt prajit
Portii: 3
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Orez cu pui si legume:

Se curata legumele si se toaca marunt. Puiul se taie bucati mai mari. Orezul se spala si se scurge de apa.

Intr-o tigaie punem untul la topit si prajim ceapa cu ardeiul, adaugam morcovul si punem apa, lasam sa fiarba 5 minute.

Adaugam orezul spalat, condimentam cu sare si lasam sa fiarba la foc mic pana orezul e moale, amestecand din cand in cand sa nu se prinda (adaugati cate putina apa daca e nevoie).

Intr-o tigaie separata prajim bucatile de pui condimentate cu sare si piper.

Cand orezul e aproape fiert, adaugam puiul prajit, avand grija sa amestecam.

Condimentam cu sare, piper si presaram verdeata tocata. Servim cu salata de ridichi cu ceapa verde sau muraturi dupa preferinta.

Bon appetit!

TIPS-URI

1

mi se pare mai gustos cu pui prajit decat daca facem pilaf cu pui proaspat

Daca ti-a placut reteta noastra "Orez cu pui si legume" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (13)

Rocsi 1

11.04.2011, 11:18

ce-mi place cum arata

ExploraCuisine 1

11.04.2011, 17:49

Mamaieelena, Divain bucatarie si Rocsi, multumesc pentru apreciere

marcela1979 1

11.04.2011, 19:37

arata bine si pare gustos

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Pipotele si inimioare servite in vas de lemn