Mancare de conopida cu pui si smantana

de Oana in Pui, 11 Oct 2009 | 29214 vizualizari

 

O mancarica de sezon, foarte rapid de preparat si extrem de delicioasa!

 

INGREDIENTE

  • 4 ciocanele de pui
  • 1 ardei gras rosu
  • 1 ceapa
  • 2 cani suc de rosii
  • 500 g conopida
  • 2 linguri cu smantana
  • sare
  • piper
  • cimbru
  • o foaie de dafin
  • marar si patrunjel tocat (3 linguri, sau dupa plac)
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mancare de conopida cu pui si smantana:

Ciocanelele de pui se spala si se dau intr-un clocot sa iasa spuma, apoi se limpezesc bine cu apa rece. Ceapa si ardeiul se curata, se spala, se taie in patru, apoi julien. Intr-o craticioara se pune putin ulei, se adauga carnea, ceapa si ardeiul, impreuna cu o cescuta cu apa si se lasa 5 minute la innabusit. Se condimenteaza dupa gust. Se adauga sucul de rosii si se lasa sa fiarba cu capac 15 minute, la foc mediu.


Intre timp se desface conopida in buchetele, se spala sub jet de apa rece si se pune la fiert in apa clocotita cu sare pana se inmoaie putin.


Se muta apoi cu grija conopida in craticioara cu pui si sos si se misca incet stanga-dreapta pentru ca sosul sa acopere conopida. Se pune iar capacul si se mai lasa 5 minute la fiert. Smantana se desface in 2 linguri de apa rece, apoi se toarna peste conopida, miscand iar craticioara sa se amestece. Sa nu amestecati cu lingura, pentru ca se rupe conopida!


Se opreste focul si se presara verdeata tocata marunt.

 

TIPS-URI

1

Daca vreti un sos mai consistent, amestecati o lingura cu faina in smantana si turnati peste mancarica fierbinte.

2

Ca sa amestecati usor conopida si sosul, doar miscati craticioara stanga-dreapta, altfel se vor rupe buchetelele de conopida.

3

Am folosit suc de rosii facut de mine, extraordinar e bun! :))

Daca ti-a placut reteta noastra "Mancare de conopida cu pui si smantana" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (14)

Oana 1

12.10.2009, 16:38

Multumesc, Buni! Ioana, sigur ii va placea!

mamaieelena 1

22.02.2012, 00:27

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

Panacris

7901 puncte

Rocsi

7830 puncte

RODIMUR

7772 puncte

 merisor

4954 puncte

Gherca Daniela

4740 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Drob de miel
  • 16

    MA

  • 17

    MI

  • 18

    J

  • 19

    V

  • 20

    S

  • 21

    D

  • 22

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcinte basarabene (foioase) de post, cu cartofi, ceapă verde și mărar

de RODIMUR 5

ieri la 22:53

Mamaliguta cu busuioc si parmezan preparata la wok

ieri la 21:36

Mancare de cartofi cu afumatura de porc la multicooker crock pot express

de Adi 4

ieri la 20:41

Tort de post Excelent

de RODIMUR 5

ieri la 17:23

RETETA RECOMANDATA
Pilaf cu piept de pui