Mancare de conopida cu pui si smantana

de Oana in Pui, 11 Oct 2009 | 26539 vizualizari

 

O mancarica de sezon, foarte rapid de preparat si extrem de delicioasa!

 

INGREDIENTE

  • 4 ciocanele de pui
  • 1 ardei gras rosu
  • 1 ceapa
  • 2 cani suc de rosii
  • 500 g conopida
  • 2 linguri cu smantana
  • sare
  • piper
  • cimbru
  • o foaie de dafin
  • marar si patrunjel tocat (3 linguri, sau dupa plac)
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mancare de conopida cu pui si smantana:

Ciocanelele de pui se spala si se dau intr-un clocot sa iasa spuma, apoi se limpezesc bine cu apa rece. Ceapa si ardeiul se curata, se spala, se taie in patru, apoi julien. Intr-o craticioara se pune putin ulei, se adauga carnea, ceapa si ardeiul, impreuna cu o cescuta cu apa si se lasa 5 minute la innabusit. Se condimenteaza dupa gust. Se adauga sucul de rosii si se lasa sa fiarba cu capac 15 minute, la foc mediu.


Intre timp se desface conopida in buchetele, se spala sub jet de apa rece si se pune la fiert in apa clocotita cu sare pana se inmoaie putin.


Se muta apoi cu grija conopida in craticioara cu pui si sos si se misca incet stanga-dreapta pentru ca sosul sa acopere conopida. Se pune iar capacul si se mai lasa 5 minute la fiert. Smantana se desface in 2 linguri de apa rece, apoi se toarna peste conopida, miscand iar craticioara sa se amestece. Sa nu amestecati cu lingura, pentru ca se rupe conopida!


Se opreste focul si se presara verdeata tocata marunt.

 

TIPS-URI

1

Daca vreti un sos mai consistent, amestecati o lingura cu faina in smantana si turnati peste mancarica fierbinte.

2

Ca sa amestecati usor conopida si sosul, doar miscati craticioara stanga-dreapta, altfel se vor rupe buchetelele de conopida.

3

Am folosit suc de rosii facut de mine, extraordinar e bun! :))

Daca ti-a placut reteta noastra "Mancare de conopida cu pui si smantana" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (14)

Oana 1

12.10.2009, 16:38

Multumesc, Buni! Ioana, sigur ii va placea!

mamaieelena 1

22.02.2012, 00:27

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

7750 puncte

RODIMUR

6780 puncte

Rocsi

6760 puncte

oanapl

6010 puncte

mirela0911

4270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert poale-n brau
  • 06

    MI

  • 07

    J

  • 08

    V

  • 09

    S

  • 10

    D

  • 11

    L

  • 12

    MA

RETETA RECOMANDATA
Cartofi cu carne de pui la cuptor