Orez cu sofran

de Mitinita in Aperitive / Garnituri, 22 Apr 2014 | 15688 vizualizari

 

O garnitura aromata,se poate folosi si la friptura,dar si la legume. De asemenea,este excelenta si pentru zilele in care tineti post.

 

INGREDIENTE

  • 1 cana de orez
  • 1 cana si jumatate de apa
  • 1/8 lingurita de sofran Kotanyi
  • o lingura de ulei
  • sare dupa gust
Portii: 1
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Orez cu sofran:

Spalam orezul ,pana apa devina clara.

Punem orezul intr-o craticioara. Eu folosesc una de fonta,pentru ca nu se lipeste orezul de ea.

Adaugam o cana de apa,acoperim cu capacul si punem la fiert.

Lasam sa fiarba,iar cand apa a scazut si s-au format gropite dam focul mic.

Infierbantam o jumatate de cana de apa si adaugam sofranul. Daca nu e pudra,il zdrobim cu un pistil. Dupa ce s-a schimbat culoarea,adaugam apa in oala si lasam inca 10 minute la foc mic.

Dupa ce au trecut cele 10 minute,luam deoparte si lasam inca 10 minute cu capacul pe oala.

Se serveste cald.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Orez cu sofran" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Miha

2712 puncte

oanapl

1110 puncte

Rocsi

622 puncte

mihaelar63

206 puncte

vasimur

150 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Steak cu orez si sofran