Orez parfumat cu sofran si anason

de alice_ciobanu in Mancaruri de post, 10 Apr 2012 | 3284 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 400 gr orez
  • 600 ml apa rece
  • o priza buna de fire de sofran
  • 2 flori de anason stelat
  • sare de mare si piper proaspat
  • menta tocata pentru decor
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Orez parfumat cu sofran si anason:

Pentru a face orezul parfumat procedati cam asa: clatiti orezul in mai multe ape pentru a indeparta excesul de amidon. Pui apoi orezul intr-o cratita, pui apa rece si asezonezi cu sare si piper. Pune o priza buna de fire de sofran, si 2 flori de anason stelat. Acoperi cu un capac potrivit si lasi la foc ultra-mic, sa fiarba cam 10-15 minute. Ia cratita de pe foc si lasa orezul sa se odihneasca sub capac, nestanjenit de nici un zgomot, timp de 5 minute.


Afaneaza apoi cu furculita, pune-l in boluri, presara niste menta tocata deasupra si serveste imediat, langa puiul tikka.


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Orez parfumat cu sofran si anason" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (13)

Sim0na 1

10.04.2012, 22:01

Cred ca-i un deliciu!

adry88 1

11.04.2012, 10:39

frumoasa prezentarea si orezul bun de tot

iri_iri 1

11.04.2012, 20:05

delicios

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

6830 puncte

Rocsi

4730 puncte

mirela0911

4180 puncte

 Adi

3690 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Orez cu sofran