Orez egiptean

de Adinuta san in Aperitive / Garnituri, 20 Ian 2011 | 3949 vizualizari

 

Uite ca nu am stiut ca egiptenii fac orezul altfel,cum am vazut reteta bineinteles ca a trebuit sa o incerc!Interesanta.Eu folosesc o oala din fonta,la fel cum e ceaunul,dar innegrita sa nu gatesc direct pe fonta. E cea mai buna pentru orez ca nu se lipeste si nu se arde.

 

INGREDIENTE

  • 1 cana orez cu bob lung 
  • 1 cana apa
  •  1-2 lingurite ulei 
  • sare
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Orez egiptean:

Se spala si se scurge orezul bine. Se pune uleiul intr-o oala si se incalzeste. Se adauga orezul si se prajeste putin,pana devine translucent. Adauga apa si sarea. Da focul mare si cand a dat doua clocote,pune capacul si lasa-l la foc mic vreo 20 minute. Nu se mai deschide capacul si nu se deranjeaza. Nu trebuie amestecat si cand e gata apar niste gauri prin orez. Se ia de pe foc si se lasa deoparte 10 minute inainte de a fi servit.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Orez egiptean" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (16)

kamy 1

20.01.2011, 20:29

ce-mi place orezul...nr.1

mamaieelena 1

20.01.2011, 21:50

super

adry88 1

08.05.2011, 12:57

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Adinuta san

10080 puncte

mirela0911

6160 puncte

Rocsi

5870 puncte

Rahela Velicu

5330 puncte

RODIMUR

4920 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Orez cu muguri de bambus