Orez Elegant

de epurasha2bb in Pui, 22 Apr 2010 | 1721 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • rondele de dolecel mic,
  • bucatele de ardei colorat galben si rosu,
  • teci de fasole verde,
  • rondele de masline negre,
  • rondele de morcov.
  • 1/2 piept de pui
  • orezul:
  • 1 cana de orez alb cu bob normal si 1/2 cartof
  • Condimente:
  • curry,
  • sare,
  • piper,
  • cimbru.
  • Pt.decor:
  • cateva feliute de morcov,
  • cateva suvite de ardei capia rosu,
  • 1 frunza de ceapa verde
  • pt.sosul alb:
  • un cub unt cu patrunjel,
  • sare,
  • piper,
  • cimbru,
  • lapte ,
  • 1 lingura de faina alba
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Orez Elegant:

se ia jumatatea de piept de pui, se spala si se freaca cu condimente peste tot, se pune in tigaia incinsa si unsa cu putin unt.Se prajeste acoperit intreg. Legumele se taie rondelute si se calesc in 2 linguri ulei cu un varf de cutit de unt, sare, piper si se acopera tigaia. Apoi fierbem bine de tot orezul cu 4 felii de cartof.Cand s-au fiert bine se amesteca si se paseaza bine, apoi se picura o lingurita de unt topit si putina sare si piper.Apoi se pune intr-un bol ca sa ia forma acestuia.Ultima data se face sosul alb din unt topit cu patrunjel, sare, piper, o lingura faina, apoi lapte si la sfarsit cimbru uscat.


Servirea: se aseaza pe o farfurie orezul rasturnat din bol.Se face un crater in mijlocul lui si se umple cu legumele calite.Apoi se taie felii oblice din pieptul de pui si se aseza langa orez.Peste ele se va turna sos alb dar cam la mijlocul lor ca o dunga.Apoi decoram cu suvite subtiri si lungi de morcov ardei capi rosu si ceapa verde inmuiate putin pe site la aburi.Se face un rotocol din ele si se pune deasupra orezului.



 
Daca ti-a placut reteta noastra "Orez Elegant" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Clipper 41mm W/Beard

- 33 %
299.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (5)

gaby_duceag 1

23.04.2010, 09:06

cred si eu ca-i bun.tot ce faci tu e bun

nadina73 1

23.04.2010, 11:30

arata foarte bine cred ca e foarte gustos

epurasha2bb 1

26.04.2010, 08:52

multumesc fetelor!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Paste cu peste si mozzarella
  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Aripioare pane la cuptor