Orez Elegant

de epurasha2bb in Pui, 22 Apr 2010 | 1557 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • rondele de dolecel mic,
  • bucatele de ardei colorat galben si rosu,
  • teci de fasole verde,
  • rondele de masline negre,
  • rondele de morcov.
  • 1/2 piept de pui
  • orezul:
  • 1 cana de orez alb cu bob normal si 1/2 cartof
  • Condimente:
  • curry,
  • sare,
  • piper,
  • cimbru.
  • Pt.decor:
  • cateva feliute de morcov,
  • cateva suvite de ardei capia rosu,
  • 1 frunza de ceapa verde
  • pt.sosul alb:
  • un cub unt cu patrunjel,
  • sare,
  • piper,
  • cimbru,
  • lapte ,
  • 1 lingura de faina alba
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Orez Elegant:

se ia jumatatea de piept de pui, se spala si se freaca cu condimente peste tot, se pune in tigaia incinsa si unsa cu putin unt.Se prajeste acoperit intreg. Legumele se taie rondelute si se calesc in 2 linguri ulei cu un varf de cutit de unt, sare, piper si se acopera tigaia. Apoi fierbem bine de tot orezul cu 4 felii de cartof.Cand s-au fiert bine se amesteca si se paseaza bine, apoi se picura o lingurita de unt topit si putina sare si piper.Apoi se pune intr-un bol ca sa ia forma acestuia.Ultima data se face sosul alb din unt topit cu patrunjel, sare, piper, o lingura faina, apoi lapte si la sfarsit cimbru uscat.


Servirea: se aseaza pe o farfurie orezul rasturnat din bol.Se face un crater in mijlocul lui si se umple cu legumele calite.Apoi se taie felii oblice din pieptul de pui si se aseza langa orez.Peste ele se va turna sos alb dar cam la mijlocul lor ca o dunga.Apoi decoram cu suvite subtiri si lungi de morcov ardei capi rosu si ceapa verde inmuiate putin pe site la aburi.Se face un rotocol din ele si se pune deasupra orezului.



 
Daca ti-a placut reteta noastra "Orez Elegant" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 5 %
389.99 lei
369.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (5)

gaby_duceag 1

23.04.2010, 09:06

cred si eu ca-i bun.tot ce faci tu e bun

nadina73 1

23.04.2010, 11:30

arata foarte bine cred ca e foarte gustos

epurasha2bb 1

26.04.2010, 08:52

multumesc fetelor!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Papricas de pui cu galuste