Orez prajit

de Andreea Caroline in Pui, 10 Aug 2017 | 560 vizualizari

 

Am mancat acest tip de orez intr-un restaurant chinezesc...Este demential de bun !!!! 
Apoi am gasit reteta pe net si am incercat.Gustul nu era identic...insa foarte asemanator. Recomand sa incercati...este o BUNATATE !!!!

 

INGREDIENTE

  • 250 gr orez bob lung
  • 600 ml apa
  • 300 gr piept pui
  • 2 oua
  • 3 linguri cu ulei
  • 1 lingura cu sos soia
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Orez prajit:

Incepem prin a prepara orezul.


Punem orezul la fiert in 600 ml apa rece cu sare, pentru 15 -20 minute la foc mic. Cand orezul a fiert ( trebuie sa fie fiert dar al-dente), il trecem sub un jet de apa rece si il lasam sa se raceasca.


Curatam pieptul de pui de pielite si il spalam sub jet de apa rece.


Apoi il taiem bucati potrivite ca marime.


Punem cele trei linguri cu ulei intr-o tigaie si calim bine bucatile de piept de pui pe toate partile. Trebuie sa fie frumos rumenit. Cand este gata, il scoatem pe o farfurie.


In aceeasi tigaie, punem ouale batute si amestecam in continuu. Presaram sare.


Cand ouale sunt gata, adaugam in tigaie orezul si amestecam in continuare pentru un minut.


La final, adaugam si pieptul de pui impreuna cu salsa de soia. Amestecam si lasam la foc pentru un alt minut.


Se serveste imediat, dupa preferinta, presarat cu ceapa verde.


Un deliciu...POFTA BUNA !

 

TIPS-URI

1

Eu sosul de soia nu l-am pus deoarece, desi sotul il adora, mie nu imi place prea mult :) ... l-am trecut insa in reteta deoarece are un rol foarte important in gustul final al preparatului.

2

Eu as fi pus 3 oua ... (data viitoare asa voi face )

3

Foarte important este ca orezul sa fie de calitate si cu bob lung !

Daca ti-a placut reteta noastra "Orez prajit" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 20 %
499.99 lei
399.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (22)

Andreea Caroline 1

12.08.2017, 16:32

Miki...noua ne-a placut tare mult

dantes 1

12.08.2017, 18:05

Bun!

Andreea Caroline 1

12.08.2017, 18:46

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Oana

8060 puncte

AlexTeacher

7030 puncte

Rocsi

6130 puncte

AnaDavid

5540 puncte

Constelatialeu

5390 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Desert prajitura cu gutui
  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

RETETA RECOMANDATA
Snitele umplute la cuptor