Orez salbatic cu ciuperci

de La Ancuta in Mancaruri de post, 23 Mar 2011 | 11595 vizualizari

 

Astazi am facut o mancare simpla, pe gustul meu. Cei doi barbati ai mei nu prea se dau in vant dupa orezul salbatic (cica ar fi tare...de parca nu ar avea dinti :))). Dar cum mie imi place mult orezul salbatic, am hotarat sa gatesc pentru mine si sufletelul meu.
P.S. Barbatii nu au murit de foame :).

 

INGREDIENTE

  • 200-300 g ciuperci (nu le-am cantarit)
  • 1 ceapa
  • 2 catei de usturoi
  • 2 linguri pasta de rosii cu ardei
  • 2 linguri sos de soia
  • cimbru
  • busuioc
  • sare, piper
  • chili
  • 2 linguri ulei de masline
  • 1 cescuta orez basmati & salbatic
  • 2 cescute apa
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Orez salbatic cu ciuperci:

Spalam bine orezul in apa rece. Il punem la fiert in 2 cescute de apa si putina sare. Lasam sa fiarba la foc mic 15-20 de minute apoi stingem focul. Acoperim si lasam sa stea inca 10 minute.

Intre timp pregatim ciupercile.
Curatam ceapa si o taiem julienne. Usturoiul il taiem feliute.
Intr-o tigaie incingem uleiul impreuna cu 3 linguri de apa si adaugam ceapa si usturoiul. Lasam pana se inmoaie.

Adaugam apoi ciupercile curatate si taiate felii. Lasam sa fiarba la foc mic pana scade toata apa lasata de ciuperci.
Adaugam apoi pasta de ardei si condimentele. Adaugam si sosul de soia si lasam sa mai dea cateva clocote. Daca mai este nevoie putem sa mai adaugam sare.

Servim ciupercile calde alaturi de orezul fiert.

Daca ti-a placut reteta noastra "Orez salbatic cu ciuperci" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Солянка II грибная- Supa ruseasca II de ciuperci ( de post)