Ososumewa nandesuka? Sushi. Oishi. Arigato!

de Bucataras in Peste, 29 Apr 2009 | 6472 vizualizari

 

Dialogul din titlu este in japoneza. El ar suna asa:
- Ce ne recomandati?
- Sushi. Delicios. Multumesc.
Cititi cum am preparat LIVE sushi pe bucataras.ro

 

INGREDIENTE

  • Sushi Meal Kit (se gaseste in supermarketuri, costa injur de 30 RON). Contine alge marine (13 gr), orez (2×125 gr), wasabi (hrean japonez), 2 pliculete de otet din orez pentru sushi, 2 pliculete sos de soia, betisoare, etc…
  • somon marinat de la Negro
  • o jumatate de castravecio taiat bastonase
  • icre de somon (nu-s obligatorii…)
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ososumewa nandesuka? Sushi. Oishi. Arigato!:

Sfaturi de la Bonduelle:


• sushi se poate apuca cu degetele, sashimi – doar cu beţigaşele

• nu ţine beţigaşele la jumătate, încearcă să le apuci întotdeauna de extremitate

• nu folosi beţigaşele pentru a trage bolurile înspre tine

• nu muşca o parte din măncare pentru a pune restul înapoi în farfurie; dacă ai ridicat o bucată trebuie s-o mănânci în întregime

• nu cere să ţi se aducă un cuţit

• după mâncare lasă beţigaşele rezemate de hashi oki, de preferinţă paralel cu tejgheaua sushi barului; nu lăsa niciodată beţigaşele direct pe masă;

• nu pune niciodată beţigaşele înapoi în vas (şi aceasta le-ar aduce japonezilor aminte de ritualuri de înmormântare)

• încearcă să mănânci tot orezul; a lăsa chiar şi o mică parte din mâncare pe farfurie este o lipsă de tact, a lăsa orez nemâncat este chiar o grosolănie (această regulă se respectă doar în Japonia)


Orezul se fierbe circa 15 minute, dupa care se scurge de apa, i se da cu un praf de sare si o lingurita de zahar, se pune otetul de orez (2 linguri), se amesteca totul si se lasa la racit. Se aseaza pe nori (alga de mare) si se lasa cam 1 cm de la margine.


Cantitati: la 125 grame orez / 2 linguri de otet / 1 praf de sare / 1 lingurita de zahar


S-a acoperit nori cu un strat de orez, nu foarte gros pentru ca va obstructiona rularea. Pe mijloc s-au pus doua felii de somon si 3 betisoare de castravete. S-a rulat, apoi s-a taiat cam la 2 cm.


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Ososumewa nandesuka? Sushi. Oishi. Arigato!" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 27 %
499.99 lei
364.99 lei

Panini Maker

- 32 %
249.99 lei
169.99 lei

Panini Maker Large

- 15 %
389.99 lei
329.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (4)

adasev12 1

02.02.2011, 23:32

nu spun ca-mi palce, ca n-am mancat niciodata...sincer nici nu ma tenteaza.... ...dar in poza arata bine

adry88 1

09.05.2011, 20:40

AnyCostescu 1

07.02.2013, 14:56

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cum se face mamaliga
  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Sushi (Maki-sushi)