Ososumewa nandesuka? Sushi. Oishi. Arigato!

de Bucataras in Peste, 29 Apr 2009 | 8389 vizualizari

 

Dialogul din titlu este in japoneza. El ar suna asa:
- Ce ne recomandati?
- Sushi. Delicios. Multumesc.
Cititi cum am preparat LIVE sushi pe bucataras.ro

 

INGREDIENTE

  • Sushi Meal Kit (se gaseste in supermarketuri, costa injur de 30 RON). Contine alge marine (13 gr), orez (2×125 gr), wasabi (hrean japonez), 2 pliculete de otet din orez pentru sushi, 2 pliculete sos de soia, betisoare, etc…
  • somon marinat de la Negro
  • o jumatate de castravecio taiat bastonase
  • icre de somon (nu-s obligatorii…)
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ososumewa nandesuka? Sushi. Oishi. Arigato!:

Sfaturi de la Bonduelle:


• sushi se poate apuca cu degetele, sashimi – doar cu beţigaşele

• nu ţine beţigaşele la jumătate, încearcă să le apuci întotdeauna de extremitate

• nu folosi beţigaşele pentru a trage bolurile înspre tine

• nu muşca o parte din măncare pentru a pune restul înapoi în farfurie; dacă ai ridicat o bucată trebuie s-o mănânci în întregime

• nu cere să ţi se aducă un cuţit

• după mâncare lasă beţigaşele rezemate de hashi oki, de preferinţă paralel cu tejgheaua sushi barului; nu lăsa niciodată beţigaşele direct pe masă;

• nu pune niciodată beţigaşele înapoi în vas (şi aceasta le-ar aduce japonezilor aminte de ritualuri de înmormântare)

• încearcă să mănânci tot orezul; a lăsa chiar şi o mică parte din mâncare pe farfurie este o lipsă de tact, a lăsa orez nemâncat este chiar o grosolănie (această regulă se respectă doar în Japonia)


Orezul se fierbe circa 15 minute, dupa care se scurge de apa, i se da cu un praf de sare si o lingurita de zahar, se pune otetul de orez (2 linguri), se amesteca totul si se lasa la racit. Se aseaza pe nori (alga de mare) si se lasa cam 1 cm de la margine.


Cantitati: la 125 grame orez / 2 linguri de otet / 1 praf de sare / 1 lingurita de zahar


S-a acoperit nori cu un strat de orez, nu foarte gros pentru ca va obstructiona rularea. Pe mijloc s-au pus doua felii de somon si 3 betisoare de castravete. S-a rulat, apoi s-a taiat cam la 2 cm.


Daca ti-a placut reteta noastra "Ososumewa nandesuka? Sushi. Oishi. Arigato!" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (4)

adasev12 1

02.02.2011, 23:32

nu spun ca-mi palce, ca n-am mancat niciodata...sincer nici nu ma tenteaza.... ...dar in poza arata bine

adry88 1

09.05.2011, 20:40

AnyCostescu 1

07.02.2013, 14:56

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Tabita _

8081 puncte

mihaelar63

6118 puncte

mirela0911

5306 puncte

-Licurici-

5012 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert pandispan cu capsuni
  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

  • 24

    D

  • 25

    L

  • 26

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Mancare de mazare cu cartofi noi

de Bunica 7

ieri la 21:58

Desert mini savarine-reteta rapida

de Bunica 7

ieri la 21:05

Desert domuri cu inghetata, trufa si ciocolata

de Ancutsa 6

ieri la 20:55

Desert briose cu trandafiri, nuci si dulceata de visine

de Ancutsa 6

ieri la 20:50

Copanele de pui in sos tomat, cu mamaliguta

de RODIMUR 7

ieri la 09:28

RETETA RECOMANDATA
Cum facem Sushi