Osso Buco Milanese

de Bucataria_lui_Tavi in Vita, 24 Mai 2010 | 6154 vizualizari

 

Osso Buco Milanese este o reteta culinara specifica Italiei. Dupa multe, foarte multe eforturi, am reusit sa gasesc un Osso Buco comparabil cu cel gasit in restaurantele italiene.

Osso Buco Milanese este un fel de tocanita. Numele inseamna "oase cu gaura" sau "oase gaurite". Poarta acesta denumire datorita osului de la rasolul de vitel, plin cu maduva, care dupa preparare ramane gol. Dupa ce s-a terminat de preparat, peste acest fel de mancare se presara "gremolata" (sau Gremolada), un amestec compus din patrunjel, usturoi, coaja rasa de lamaie si de portocala (mie personal imi place sa adaug si o lingura de zeama de lamaie). Acesta reteta va deveni, sunt sigur, una din retetele voastre preferate.

 

INGREDIENTE

  • Pentru a prepara Osso Buco Milanese veti avea nevoie de urmatoarele ingrediente:
  • 2 rasoale de carne de vitel, taiate in bucati de 3-5 cm grosime;
  • 4 linguri de faina;
  • 6 linguri de ulei de masline;
  • 50 g unt;
  • 100 gr bacon,
  • kaizer sau costita slaba, tocata cuburi;
  • 1 ceapa rosie, tocata cuburi;
  • 1 telina mica, tocata cuburi;
  • 3 morcovi, tocati cuburi;
  • 1 capatana de usturoi, taiata in jumatate;
  • 250 ml vin alb;
  • 250 ml coniac;
  • 1 lingura otet balsamic;
  • 1 litru supa de vitel sau de pui;
  • 2 frunze de dafin;
  • un fir de cimbru verde (sau 1 lingurita de cimbru uscat);
  • 1 crenguta de rozmarin verde (sau 1 lingurita de rosmarin uscat);
  • 4 rosii, decojite si tocate;
  • sare si piper, dupa gust.   
  • Pentru a prepara Gremolata veti avea nevoie de urmatoarele ingrediente:
  • coaja rasa de la o portocala;
  • coaja rasa de la o lamaie;
  • 2 graunte de usturoi, pisate;
  • 1 lingura de patrunjel verde, tocat;
  • 1 lingura suc de lamaie.
Portii: 2
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Osso Buco Milanese:

Preparare Osso Buco Milanese: Se asezoneaza bucatile de carne cu sare si piper, pe ambele parti. Se dau apoi prin faina, avand grija ca faina sa nu fie in exces, dupa care le asezati pe o farfurie.



Puneti o oala pe foc, potrivind aragazul la foc mediu. Adaugati uleiul de masline si untul, si lasati pana se topeste untul. Adaugati bucatile de carne, rumenindu-le 2-3 minute pe fiecare parte, pana capata o culoare galben-brun.



Scoateti bucatile de carne din oala si lasati-le deoparte pe un platou. Aruncati uleiul in care s-au prajit bucatile de carne, puneti din nou putin ulei si unt in oala, dupa care adaugati slanina, pe care o rumeniti cateva minute, pana devine de culoare maro.



Se adauga ceapa, telina, morcovii, si le lasati aproximativ 10 minute pentru ca aromele sa se combine. Se adauga si usturoiul, mai lasati totul la rumenit 2-3 minute, amestecand tot timpul.



Se adauga vinul alb, coniacul, otetul balsamic si lasati sa fiarba 1-2 minute. Mai apoi, se adauga si carnea in oala, se toarna supa, se adauga rosiile, frunzele de dafin, cimbrul si rozmarinul, aducand compozitia la fierbere.



Se acopera oala cu un capac si se lasa sa fiarba, la foc mic, timp de aproximativ 3 ore.



Cand este la sfarsitul perioadei de preparare, dati capacul la o parte si incercati cu o lingura daca este fiarta carnea. Daca da, stingeti focul si preparati "Gremolata".



Puneti coaja rasa de portocale si de lamaie intr-un castron, impreuna cu usturoiul pisat si patrunjelul tocat. Se amesteca bine pentru a se omogeniza toate ingredientele. Daca doriti puteti pune si o lingura de zeama de lamaie.



Acum Osso Buco Milanese se poate servi.



Puneti o bucata de carne pe un platou, impreuna cu o lingura de legume si o parte din sos. Peste carne se presara o lingurita de "gremolata" si se poate servi cu garnitura de paste (precum italienii) sau cu piure de cartofi, orez sau chiar cu mamaliga. Va garantez ca este delicios atat cu piure de cartofi, cat si cu paste. Pofta Buna!


PREPARARE IN IMAGINI

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Osso Buco Milanese" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 27 %
499.99 lei
364.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (18)

cristeena20 1

30.10.2012, 12:21

Arata ff bine si imi las agura apa o s ail incerc si eu

Bya Ralu 1

30.10.2012, 15:21

ce bine arata

dobrezaira 1

30.10.2012, 15:27

foarte tare, nu am mancat dar abia astept sa-l incerc

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Dovlecei la borcan pentru iarna
  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Noodles cu vita