Ostropel de curcan in vas Zepter

de Sidy in Curcan, 2 Dec 2012 | 7097 vizualizari

 

O tocănită de pui, de influentă balcanică , dar foarte apreciata de romani ,acest ostropel gatit in vasele Zepter, este mult mai sanatos, pentru ca este facut fara pic de grasime, nu are nimic calit, iar sare am folosit cat de putina am putut.

 

INGREDIENTE

  • 700 g carne de curcan
  • o ceapa alba
  • o ceapa rosie
  • 4-5 catei de usturoi
  • 300 g rosii in bulion
  • o lingura pasta de ardei
  • piper negru macinat
  • patrunjel verde tocat
  • marar verde tocat
Portii: 6
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ostropel de curcan in vas Zepter:

Dezosam carnea de curcan- eu am folosit o pulpa inferioara si 1/2 de aripa.

Ceapa si usturoiul le curatam si le taiem apoi felii subtiri, julien.

Dupa ce toata carnea a fost dezosata ,punem vasul Zepter pe plita, gol, si il lasam sa se incalzeasca la o intensitate medie.Dupa 3-5 minute il verificam daca este incalzit, punand cateva picaturi de apa pe vas. Daca picaturile se imprastie pe fundul vasului in forma de perle, putem pune in vas carnea spalata si nesarata, uscata cu un servet de hartie.

La inceput carnea se va lipi de fund, dar daca o lasati sa se rumeneasca , dupa 2-3 minute, se desprinde singura, deoarece i s-au inchis porii,Dupa aceea , puteti sa intoarceti carnea si sa o frigeti pe toate partile.

Apoi adaugam ceapa , usturoiul, pasta de ardei si rosiile.Adaugam o jumatate pahar cu apa , acoperim si reducem focul cat de mic putem. Pe plita cu inductie , eu am ales treapta 2.

Carnea va fi astfel fripta si fiarta in suc propriu si mai densa decat cea fripta in grasime.

Realizam si un consum minim de energie intr-un timp mult mai scurt , pentru ca dupa 20 de minute de fierbere, putem stinge focul, desi cu capacul pus pe vas, carnea va mai fierbe in continuare.

Folosind aceste minunate vase Zepter va veti obisnui sa nu mai adaugati apa, sare sau grasimi  si veti gati mult mai sanatos.

Am servit ostropelul, alaturi de mamaliguta.

Pofta mare !

TIPS-URI

1

Prepararea mancarii cu vasele Zepter inseamna un gatit sanatos, fara prea multa apa,fara grasimi si fara sare.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ostropel de curcan in vas Zepter" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (22)

Mihaela11_jo 1

02.12.2012, 23:50

Foarte fin

babi5 1

06.06.2013, 22:00

ce bine arata si sunt convinsa ca este si bun

Sidy 1

07.06.2013, 08:48

Babi doar daca il faci poti sa-ti dai seama ce gust are

COMENTEAZA

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2483 puncte

bucatarasa

1400 puncte

gaby_duceag

1172 puncte

Retete_gustoase

1150 puncte

oanapl

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Piftie de curcan