Ostropel de pui

de Julie in Pui, 23 Aug 2010 | 7092 vizualizari

 

O mancare de vara, aromata ,cu sos de rosii dulce acrisor- "ca la mama acasa" ;)

 

INGREDIENTE

  • aprox. 500 g carne de pui
  • 5-6  catei de usturoi
  • 1-2 buc.  ceapa
  • 5-6 rosii
  • 100 ml vin alb
  • 200 ml supa (apa)
  • patrunjel verde, 1 foaie dafin
  • sare,vegeta,piper,cimbru,boia dulce
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ostropel de pui:

Carnea de pui se portioneaza si se caleste in 2-3 linguri ulei. Dupa ce a capatat o

crusta crocanta se adauga vinul si se lasa sa fiarba 5-6 minute, sa se evapore.

Carnea se scoate apoi pe o farfurie.

In aceeasi tigaie se pun: ceapa tocata marunt si usturoiul taiat feliute subtiri.

Se lasa la calit pana cand ceapa se inmoaie si devine sticloasa.

Se adauga rosiile ,decojite si date pe razatoare si foaia de dafin.

Se potriveste gustul cu sare, vegeta,piper, cimbru, boia dulce.

Se lasa sa fiarba. aprox.10 minute ,apoi se adauga supa si se pun inapoi

in tigaie si bucatile de pui.

Se mai gateste pana cand sosul scade putin si se ingroasa.

Se opreste focul si se adauga patrunjelul tocat marunt.


Mancarea se serveste calda cu mamaliguta.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Ostropel de pui" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (20)

Julie 1

28.08.2010, 12:22

Corina,

Cris2711 1

09.02.2011, 18:37

Fantastic delicios

elena1988 1

22.03.2011, 18:34

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

8490 puncte

Constelatialeu

7650 puncte

RODIMUR

7180 puncte

mirela0911

6460 puncte

Rocsi

5000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Pilaf de orez cu ciuperci si pulpe de pui