Ostropel de pui cu piure de cartofi

de claudiaO in Pui, 31 Ian 2014 | 2318 vizualizari

 

Din lispa de idei, dar cu ceva pulpite de pui in congelator, m-am hotarat sa fac acest fel de mancare...simplu si delicious.

 

INGREDIENTE

  • 3 pulpe de pui taiate in 2
  • 50ml ulei
  • 8 catei de usturoi
  • pasta de tomate - cca 100 gr
  • 200ml bere
  • sare
  • piper
  • cimbru
  • apa

Pt piure:

  • 4 cartofi albi mari
  • 50 gr unt
  • 70ml lapte dulce
  • sare
  • apa
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ostropel de pui cu piure de cartofi:

Punem uleiul la incins si asezam bucatile de pui usor sarate sa se rumeneasca putin pe toate partile; cand sunt gata rumene, punem 4 catei de usturoi zdrobiti grosier cu lama cutitului si calim putin, apoi punem cca 3 cani de apa; punem un capac si lasam sa clocoteasca vreo 10 minute, apoi punem piper, cimbru si sare si adaugam berea si pasta de tomate si lasam sa fiarba pana se patrunde carnita si mai scade sosul - se si iingroasa. Cu vreo cateva minute inainte de final punem si ceilalti 4 catei de usturoi dati pe razatoarea mica(se pot zdrobi cu aparatul de usturoi) si patrunjel.


Pt piure: curatam cartofii si ii punem in apa cu sare sa fiarba pana se patrund bine; scurgem toata apa si pasam bine cartofii si ii amestecam cu untul taiat bucataele si cu laptele; potrivim de sare si asezam frumos pe farfurie impreuna cu ostropelul.


Poza si de aceasta data este nereusita :( dar mancarea a fost un deliciu.


Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

in loc de bere se poate pune un pahar de vin alb sau de ce nu rosu, eu am pus bere ca aveam o cutie inceputa si nu prea mai avea acid :)

Daca ti-a placut reteta noastra "Ostropel de pui cu piure de cartofi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (16)

Micutza Luana 1

31.01.2014, 18:34

caludia nui bai e timp si pt alte poze

Rocsi 1

01.02.2014, 20:03

Un preparat pe gustul meu

claudiaO 1

03.02.2014, 09:25

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

MotanLaOale

14520 puncte

RODIMUR

7690 puncte

Andreea Caroline

7300 puncte

oanapl

7170 puncte

-Licurici-

6700 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Rata cu portocale
  • 16

    MI

  • 17

    J

  • 18

    V

  • 19

    S

  • 20

    D

  • 21

    L

  • 22

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura frantuzeasca

de Rocsi 9

la 11:06

Mini penne cu salsa de busuioc si fulgi de migdale

ieri la 23:27

Desert prajitura cu dovleac si ciocolata neagra

de oanapl 5

ieri la 23:06

Somon pe pat de legume la cuptor

de oanapl 5

ieri la 22:59

Paste carbonara cu sos de smantana

de oanapl 5

ieri la 22:48

RETETA RECOMANDATA
Ostropel cu carne de pasare