Ostropel de pui cu piure de cartofi

de claudiaO in Pui, 31 Ian 2014 | 5123 vizualizari

 

Din lispa de idei, dar cu ceva pulpite de pui in congelator, m-am hotarat sa fac acest fel de mancare...simplu si delicious.

 

INGREDIENTE

  • 3 pulpe de pui taiate in 2
  • 50ml ulei
  • 8 catei de usturoi
  • pasta de tomate - cca 100 gr
  • 200ml bere
  • sare
  • piper
  • cimbru
  • apa

Pt piure:

  • 4 cartofi albi mari
  • 50 gr unt
  • 70ml lapte dulce
  • sare
  • apa
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ostropel de pui cu piure de cartofi:

Punem uleiul la incins si asezam bucatile de pui usor sarate sa se rumeneasca putin pe toate partile; cand sunt gata rumene, punem 4 catei de usturoi zdrobiti grosier cu lama cutitului si calim putin, apoi punem cca 3 cani de apa; punem un capac si lasam sa clocoteasca vreo 10 minute, apoi punem piper, cimbru si sare si adaugam berea si pasta de tomate si lasam sa fiarba pana se patrunde carnita si mai scade sosul - se si iingroasa. Cu vreo cateva minute inainte de final punem si ceilalti 4 catei de usturoi dati pe razatoarea mica(se pot zdrobi cu aparatul de usturoi) si patrunjel.

Pt piure: curatam cartofii si ii punem in apa cu sare sa fiarba pana se patrund bine; scurgem toata apa si pasam bine cartofii si ii amestecam cu untul taiat bucataele si cu laptele; potrivim de sare si asezam frumos pe farfurie impreuna cu ostropelul.

Poza si de aceasta data este nereusita :( dar mancarea a fost un deliciu.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

in loc de bere se poate pune un pahar de vin alb sau de ce nu rosu, eu am pus bere ca aveam o cutie inceputa si nu prea mai avea acid :)

Daca ti-a placut reteta noastra "Ostropel de pui cu piure de cartofi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (16)

Micutza Luana 1

31.01.2014, 18:34

caludia nui bai e timp si pt alte poze

Rocsi 1

01.02.2014, 20:03

Un preparat pe gustul meu

claudiaO 1

03.02.2014, 09:25

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Ostropel de pui cu ciuperci