Ostropel de...legume

de RuxyRux in Mancaruri de post, 20 Noi 2012 | 12201 vizualizari

 

O mancare aparent simpla...insa cu un gust minunat! Daca iubiti legumele atunci reteta este pentru voi...daca nu le iubiti...preparati-l ..cu pui! :))))))

 

INGREDIENTE

  • 1 cartof mare
  • 2 dovlecei
  • 3 ardei grasi
  • 2 cepe rosii
  • 1 morcov
  • 2 catei de usturoi
  • 3 napi
  • 2 rosii
  • 1/2 telina
  • marar
  • patrunjel
  • un praf de boia
  • sare si piper dupa gust
  • 2 linguri ulei de masline extravirgin
  • 3 linguri pasta de ardei si gogosari
  • 1/2 pahar suc de rosii( eu am pus condimentat)
  • 1 lingura sau 2 de zahar( brun) dupa gust
  • 1 foaie de dafin
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ostropel de...legume:

Legumele le vom coace pentru un plus de savoare.

Spalam, curatam si taiem in bucati toate legumele mai putin telina care o vom da pe razatoare fara sa o punem alaturi de celelate legume la cuptor.

Asezam in tava de cuptor o hartie de copt si punem bucatile de legume.

Le-am copt la 200 de grade pentru 30 de minute sau le tineti pana se inmoaie potrivit.

Punem in cratita uleiul si 1/2 de pahar de apa si apoi toate legumele coapte. ( eu le iau cu tot cu foaia de copt si torn usor deasupra cratitei avand grija sa nu pierd sucul legumelor. Adaugam si telina rasa.

Amestecam putin si lasam sa inabuse doua trei minute apoi adaugam apa si lasam la foc mic spre potrivit cu capacul pus, sa se inmoaie bine legumele. Punem si pasta de ardei, sucul de rosii( numai dupa ce legumele sunt foarte moi), usturoiul zdrobit, si condimentam cu sare, piper, foaie de dafin. boia. Pentru un gust dulce acrisor adaugam si putin zahar. La sfarsit presaram patrunjel si marar deasupra.

Este o mancare absolut delicioasa, asa ca va invit la savurat! :)

Daca ti-a placut reteta noastra "Ostropel de...legume" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Mancare de ciuperci cu masline