Ostropel din gaina batrana de la tara

de ionix in Mancaruri cu carne, 23 Sep 2010 | 25668 vizualizari

 

saraca gaina, am chinuit-o eu cateva ore pana a fiert :D:D:D

 

INGREDIENTE

  • 2 pulpe de gaina batrana
  • 1 piept de gaina batrana
  • o lingura pasta de gogosari
  • 4 linguri suc de rosii
  • 3 cepe mari
  • 5-6 catei de usturoi
  • putin busuioc 
  • sare, piper dupa gust
Portii: 4
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ostropel din gaina batrana de la tara:

Pulpele si pieptul se spala bine iar apoi se oparasc un pic.


Se spala din nou cu apa calduta, cat sunt fierbinti, si se pun la fiert cu un praf de sare.


Se lasa la fiert pana cand carnea se desprinde de pe oase. Carnea fiarta o dezosam si-i luam pielea.


Oprim o cana din apa-n care a fiert gaina.


Intr-o alta oala punem 2-3 linguri din apa-n care a fiert gaina si o asezam pe foc. Punem in oala ceapa taiata julien si usturoiul taiat feliute.


Lasam 2-3 minute sa se inmoaie ceapa si adaugam carnea fiarta.


Lasam inca 2-3 minute si punem restul de apa de "gaina" peste carne si ceapa.


Adaugam pasta de gogosari si sucul de rosii iar apoi lasam sa fiarba pana scade putin, nu foarte mult timp pt o sa se sfarame de tot carnea, suficient timp cat sa se patrunda sosul.


Inainte de a luat ostropelul de pe foc punem sare, piper si busuioc dupa gust.


Se servste cald cu mamaliguta.


Pofta buna!

TIPS-URI

1

daca gaina este batrana, cum a fost a mea, lasi foarte mult la fiert pentru a nu se mai simti ca-i carnea atoasa....

Daca ti-a placut reteta noastra "Ostropel din gaina batrana de la tara" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

3.5L Digital HingedLid

- 14 %
349.99 lei
299.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (25)

ionix 1

24.09.2010, 20:35

Corina, banuiesc c-a fost buna... a papat tot sotul

lilik 1

02.10.2010, 20:30

christyansen 1

13.08.2015, 16:32

f bun bv bv bv bv bv

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

10200 puncte

Panacris

5191 puncte

Meea

5007 puncte

RODIMUR

4528 puncte

Rocsi

4033 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Ciorba de dovlecei cu taitei lati
  • 04

    S

  • 05

    D

  • 06

    L

  • 07

    MA

  • 08

    MI

  • 09

    J

  • 10

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ciorba de fasole uscata alba, cu loboda

de RODIMUR 7

ieri la 14:36

Salata de dovlecel, cu iaurt, marar si usturoi

de RODIMUR 7

pe 08.07 la 15:18

RETETA RECOMANDATA
Ostropel de curcan