Oua coapte in cartofi

de anca_rm in Mancaruri de legume, 14 Mai 2014 | 13126 vizualizari

 

Carte Regala de Bucate este sursa acestei retete . Am pus eu in plus cateva feliute de carnat , aveam prin frigider o jumate de carnat si i-am facut si lui loc.

 

INGREDIENTE

  • -4 cartofi mari
  • -50 gr unt
  • -50 gr cascaval
  • -4 oua
  • -2 linguri de arpagic sau ceapa verde taiata
  • -sare
  • -piper
  • -carnat 1bucata (optional)
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Oua coapte in cartofi:

Cartofii ii spalam si ii uscam .

Cartofii Ii punem in cuptorul incins la 200 grade pana cand intra furculita in ei (cam 1 ora)

Cand sunt copti si putem sa punem mana pe ei fara sa ne ardem taiem deasupra cartofului un capacel si scobim mijlocul asa incat sa incapa un ou in mijlocul cartofului (ramane cam 1 cm din peretele cartofului).

Asezonam cartoful cu sare si piper, punem putin unt, branza si cateva firicele de ceapa verde  .

Spargem oul in mijlocul cartofului , asezam cateva felii de carnat si dam la cuptor pana cand se coace oul (8 - 10 minute).

Presaram deasupra ceapa verde ramasa si servim .

Alaturi de acesti cartofi se poate pune si  miezul cartofului frecat cu smantana  sau cu branza, daca nu se poate folosi la altceva . 

TIPS-URI

1

cartofii mei au fost foarte mari si i-am pus pe jumate la copt

Daca ti-a placut reteta noastra "Oua coapte in cartofi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 40 %
999.99 lei
599.99 lei

COMENTARII (31)

dantes 1

15.05.2014, 08:29

interesant,am sa incerc si eu

Bya Ralu 1

10.02.2015, 13:49

marci49 1

12.10.2017, 11:28

Pare delicios asa ca trebuie incercat mai ales ca obisnuiesc sa coc cartofi care de regula nu se mananca toti. Multumesc pt reteta !

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Rondele de cartofi, cu unt si cascaval la cuptor