Oua coapte in cartofi

de anca_rm in Mancaruri de legume, 14 Mai 2014 | 8514 vizualizari

 

Carte Regala de Bucate este sursa acestei retete . Am pus eu in plus cateva feliute de carnat , aveam prin frigider o jumate de carnat si i-am facut si lui loc.

 

INGREDIENTE

  • -4 cartofi mari
  • -50 gr unt
  • -50 gr cascaval
  • -4 oua
  • -2 linguri de arpagic sau ceapa verde taiata
  • -sare
  • -piper
  • -carnat 1bucata (optional)
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Oua coapte in cartofi:

Cartofii ii spalam si ii uscam .


Cartofii Ii punem in cuptorul incins la 200 grade pana cand intra furculita in ei (cam 1 ora)


Cand sunt copti si putem sa punem mana pe ei fara sa ne ardem taiem deasupra cartofului un capacel si scobim mijlocul asa incat sa incapa un ou in mijlocul cartofului (ramane cam 1 cm din peretele cartofului).


Asezonam cartoful cu sare si piper, punem putin unt, branza si cateva firicele de ceapa verde .


Spargem oul in mijlocul cartofului , asezam cateva felii de carnat si dam la cuptor pana cand se coace oul (8 - 10 minute).


Presaram deasupra ceapa verde ramasa si servim .


Alaturi de acesti cartofi se poate pune si miezul cartofului frecat cu smantana sau cu branza, daca nu se poate folosi la altceva .

 

TIPS-URI

1

cartofii mei au fost foarte mari si i-am pus pe jumate la copt

Daca ti-a placut reteta noastra "Oua coapte in cartofi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 12 %
249.99 lei
219.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (31)

dantes 1

15.05.2014, 08:29

interesant,am sa incerc si eu

Bya Ralu 1

10.02.2015, 13:49

marci49 1

12.10.2017, 11:28

Pare delicios asa ca trebuie incercat mai ales ca obisnuiesc sa coc cartofi care de regula nu se mananca toti. Multumesc pt reteta !

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

6130 puncte

AnaDavid

5540 puncte

Constelatialeu

5390 puncte

oanapl

5240 puncte

mihaelar63

5040 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Desert tarta cu mere si iaurt
  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

  • 22

    D

RETETA RECOMANDATA
Cartofi condimentaţi la cuptor