Oua de ciocolata umplute

de amalia01 in Dulciuri, 19 Apr 2013 | 1162 vizualizari

 

Azi va prezint un desert cu care veti face senzatie si o surpriza placuta copiilor de Sarbatorile Pascale. Este un dulce ce se prepara rapid. Sper sa va placa ideea si o veti pune si voi in aplicare…

 

INGREDIENTE

  • 125 g mascarpone
  • coaja rasa de la o lamaie
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • zahar dupa gust(de preferat a se folosi zahar pudra)
  • 1 plic gelatina fin alb maruntita (1 plic=10 g)
  • 7-8 linguri dulceata de capsuni
  • 200 ml frisca vegetala
  • 12-13 bucati oua de ciocolata
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Oua de ciocolata umplute:



- gelatina se pune la inmuiat in 100 ml apa rece;


- cu un cutit zimtat decupam capacele din fiecare ou de ciocolata;


- le asezam intr-un cofrag fiindca au stabilitate mai buna, iar capacelele le punem deoparte;


- crema de mascarpone o punem intr-un vas, adaugam zahar dupa gust, coaja rasa de la o lamaie, 2 plicuri zahar vanilat si o amestecam cu mixerul pana la omogenizare 1-2 minute;


- frisca o batem spuma si apoi o adaugam la crema de mascarpone;


- punem vasul cu gelatina inmuiata pe foc sa o incalzim usor (atentie nu o fierbem!!! o incalzim pana devine lichida !) si adaugam 2 linguri la crema de mascarpone si frisca;


- in alt vas punem dulceata de capsuni (voi puteti folosi si alte variante de dulceata daca doriti ) si adaugam la ea 2 linguri de gelatina amestecam si o lasam deoparte;


- umplem ouale de ciocolata mai mult de jumatate cu crema;


- in mijlocul fiecarui ou de ciocolata umplut ,cu coada unei lingurite facem un tunel in care vom turna dulceata;


Astfel umplute ouale de ciocolata se lasa la rece pentru cateva ore apoi se aseaza deasupra capacelele de ciocolata si se pot servi la masa de Pasti.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Oua de ciocolata umplute" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Blender Monterrey White

- 10 %
299.99 lei
269.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

RETETE RECOMANDATE

COMENTARII (6)

amalia01 1

19.04.2013, 17:18

de la magazin...

Rocsi 1

19.04.2013, 20:36

Ce draguteee

RuxyRux 1

19.04.2013, 23:13

Splendide Amalia!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Ciorba de pui cu taietei de casa
  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

  • 28

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Macinici